Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 17°C

Kaspersky 2024 Endüstriyel Siber Güvenlik Öngörüleri: Detaylar Burada!

Kaspersky’nin 2024 Endüstriyel Siber Güvenlik Öngörüleri raporunu inceleyin! Endüstride beklenen güvenlik trendleri, tehditler ve çözüm önerileri burada.

Kaspersky 2024 Endüstriyel Siber Güvenlik Öngörüleri: Detaylar Burada!
27 Şubat 2024 12:56

Fidye Yazılımları Tehdidi

Kaspersky, 2024 yılı için Endüstriyel Kontrol Sistemleri Siber Acil Durum Müdahale Ekibi (ICS CERT) tarafından yapılan tahminlere göre, endüstriyel işletmelerin fidye yazılımları tehdidi ile karşılaşmaya devam edeceği öngörülüyor. Büyük kuruluşlar ve lojistik şirketleri, ekonomik ve sosyal sonuçlara neden olabilecek ciddi risklerle karşı karşıya kalabilir.

Hacktivizm Yükselişi

Kozmopolitik protesto hacktivizminin artması ve daha yıkıcı sonuçlar doğurması bekleniyor. Jeopolitik motivasyonlarla hareket eden hacktivistlerin çeşitlenen güdüleri, siber tehdit ortamını daha karmaşık hale getirebilir.

Lojistik ve Taşımacılıkta Değişimler

Otomasyon ve dijitalleşmenin hızla artmasıyla birlikte, lojistik ve taşımacılık sektöründe yeni tehditler ortaya çıkıyor. Fiziksel sonuçlar doğurabilecek hedefli olmayan siber saldırılar, sektör için ciddi bir tehlike oluşturabilir.

  • Yüksek değere sahip kuruluşları hedef alan fidye yazılımları
  • Kozmopolitik protesto hacktivizmi
  • Daha ince tehditler ve tespit etmede zorluk
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.