Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Kasa kapağından 1 dolar çıktı!

“1 dolarlık” banknotlar, bazı evraklar ile “Fetullah Gülen’le 11 gün”,”Cemre Beklentisi”, Diyaloğa Adanmış Hayat”, “Prizma” gibi bazı kitaplar bulundu

Kasa kapağından 1 dolar çıktı!
26 Temmuz 2016 12:52

Kırklareli merkezli 5 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY’ye yönelik çalışma kapsamında, FETÖ/PDY adına faaliyette bulunan Ş.B, A.T, H.A, M.A, A.Ö, S.K, N.T, H.A, B.K, H.O, İ.T, E.Y, M.K, M.A.F, H.K, İ.G, N.Ö.E, H.T, S.E, A.B, Ö.E, Z.Ö, M.K, M.A.S, İ.B.D, Y.D, Y.S, Ö.E, A.Ç, Ş.C, İ.Y, C.Ö, İ.S, N.U, N.A. ve H.H. olmak üzere 36 kişiyi tespit etti.

20 KİŞİ YAKALANDI

İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay yönetiminde Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, İstanbul ve Kocaeli’de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, devletin güvenliğini ve anayasal düzene karşı suçlar, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, teröre finans sağlamak” suçlamasıyla  20 kişi yakalandı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 16 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, “1 dolarlık” banknotlar, bazı evraklar ile “Fetullah Gülen’le 11 gün”,”Cemre Beklentisi”, Diyaloğa Adanmış Hayat”, “Prizma” gibi bazı kitaplar ele geçirildi.

FETÖ üyesi A.T. ve H.A’nın topladığı finansal kaynakları “İl imamı” olarak adlandırılan Ş.B’ye teslim ettikleri, Ş.B’nin de kaynakları terör örgütüne aktardığı öğrenildi.

İL ABLASI ÖRGÜTLEDİ

Diğer taraftan “İl ablası” olarak adlandırılan H.T. ile A.B’nin, kadınları örgütleyerek faaliyetlerde bulundukları belirtildi.

Polis ekiplerinin, Kırklar Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş, Kırklareli İş Adamları Derneği, Lüleburgaz İş Adamları Derneği, Tuna Koleji, Gaye Özel Eğitim Hizmetleri A.Ş, Özel Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, FEM Dershaneleri, Çağla Dağıtım Pazarlama, Zaman Gazetesi İl Temsilciliği gibi binalarda aramaları devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.