Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Karadeniz’den Belovacıklı’ya Destek

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı hedef gösteren gazeteyi kınadı.

Karadeniz’den Belovacıklı’ya Destek
9 Ocak 2016 11:50

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı hedef gösteren gazeteyi kınadı. Karadeniz, “Çok iyi biliyorum ki, etkinliğin gazetede yazılanlar gibi gerçekleşmemiş olması gazetenin kindar ve yanlı ifadelerle CHP’li bir belediye başkanını kamuoyu önünde küçük düşürme gayretinden başka bir şey değildir. Yine biz çok iyi biliyoruz ki, Değerli Başkanımız Sayın Osman Belovacıklı doğru yoldadır. Sözde gazetenin yaptığı ise gaflettir! Dalalettir!” dedi.

Barış Karadeniz, şu açıklamayı yaptı:
“Geçmişi, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, cumhuriyet kazanım ve değerlerine saldırmak, küçük düşürmek gayretinden yola çıkan vakalarla dolu; cumhuriyet savunucularını, çağdaş yurtsever aydınları hedef göstererek adeta kin kusan haber, yorum ve yazıları kaleme alarak yayın yapan bir gazete, bu kez başarılı çalışmalara imza atmış Gerze Belediye Başkanımız Sayın Osman Belovacıklı’yı Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü (GERDAK)’ın etkinliği üzerinden hedef almıştır.

Sözde gazetecilik yapan bu sabıkalı gazete, uydurma ve tamamen safsatadan ibaret, kişilik hak ve hürriyetlerine, özel hayata saldıran bir üslupla kamuoyuna asılsıx haberini duyurmaya çalışmış, gazetecilik değil tetikçilik yapmıştır. Gerçekten gazetecilik yapmak, haber yayınlamak istenilmiş olunsaydı, sosyal medya üzerinden alınmış birkaç fotoğrafın altına gerçekler araştırılmadan, gerçek bilgilere ulaşılmadan bu ifadeler yazılmazdı. Bu haberin gerçek bir haber olması için hiç kuşkusuz gazetenin muhabir, editör, yazıişleri tarafından haberin yazılma evresinde habere konu olanlardan da yorum ve bilgi alması beklenirdi. Ancak tetikçilik yaparak başarılı bir CHP’li Belediye Başkanı olan Sayın Belovacıklı’yı hedef haline getirmek için gazetecilik etiği, gazetecilik namusu ne yazık ki bu sabıkalı gazete tarafından hiç düşünülmemiştir.

Tetikçi gazetenin haberinde yazıldığı gibi belediyenin olanakları istismar edilerek verilmiş bir hizmet söz konusu olmadığı gibi haberde Belediye Başkanı Sayın Belovacıklı’nın belediyenin otobüsünü, belediyenin araçlarını etkinlik yerine sanki kendisi için tahsis ettiği algısı yaratılmak istenmiş, böylelikle Sayın Başkan hedef alınmaya çalışılmıştır. Oysa Sayın Başkan bu etkinliğe davet edilmiş ve davete kendi özel aracıyla icabet etmiş ve kısa bir süre kaldıktan sonra da etkinlikten ayrılmıştır. Bunun gibi böylesi güzel bir toplumsal olgu olur mu? Gerze Belediyesi tüm sosyal etkinliklerde olduğu gibi kendisinden talep edilen hizmeti kanunlar hükümlerince okul, sivil toplum örgütü vb. kurum ve kuruluşlara dünya görüşlerini ayırt etmeden vermektedir ki, verdiği hizmeti burada da gerçekleştirmiştir. Çok iyi biliyorum ki, etkinliğin gazetede yazılanlar gibi gerçekleşmemiş olması gazetenin kindar ve yanlı ifadelerle CHP’li bir belediye başkanını kamuoyu önünde küçük düşürme gayretinden başka bir şey değildir. Yine biz çok iyi biliyoruz ki, Değerli Başkanımız Sayın Osman Belovacıklı doğru yoldadır. Sözde gazetenin yaptığı ise gaflettir! Dalalettir!

Bu iftira dolu haberi kaleme alan ve yayımlayan gazeteyi kınıyorum!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.