Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 27°C
Az Bulutlu

Kakao yağının bilinmeyen faydaları

Kakao, cilde sadece bronzluk vermez. Aynı zamanda cilt nemini korur, çatlaklara, saçlara kadar birçok faydası vardır.

Kakao yağının bilinmeyen faydaları
02.08.2016
A+
A-

Hepimizin hayatında önemli bir yer olan kakao tropik iklimin bir bitkisidir. Doğal yetişme ortamı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropikal ülkelerin genelinde yetiştirilmektedir. Bu meyvenin en önemli özelliği tohumlarının çikolata yapımında kullanılması. Yetişme ortamında seçici olan kakao bitkisi sıcaklığın +5 derecenin üzerinde olduğu yerlerde, düzenli yağmur alan, verimli topraklarda yetişir.

ESKİ ÇAĞLARDA DİNSEL AYİNLERDE KULLANILIRDI

5-6 yaşına gelen bitki tohumları artık kakao olmaya hazır haldedir. Kakao bitkisi tazeyken limon sarısı renkte, kuruduktan sonra koyu rengini alır.

Eski çağlarda dinsel ayinlerde kullanılan kakao İspanyol istilasından sonra Avrupa’ya getirilir. Süt ile karıştırıldıktan sonra, kısa sürede popüler ve tüm dünya tarafından tanınır. Günümüzde hala tropikal bölgelerin başlıca geçim kaynaklarından biridir.

KAKAO YAĞININ ÖZELLİKLE YAZ AYLARDA POPÜLERLİĞİ ARTMAKTADIR

Son yapılan araştırmalara göre dünyada 4 milyon tondan fazla kakao üretildiği istatistiklerden anlaşılmaktadır. Kakao tozu kakao yağı ile karışarak bu gün ki çikolatanın tarihi başladı.

Son zamanda yapılan çalışmalar yapılan bilimsel çalışmalar kakaoyu kozmetiğin vazgeçilmezler arasına soktu. Yazın da gelmesiyle popülerliği artan kakao yağı kozmetik ürünler arasında baş köşeye oturmaya hazır”.

Kozmetikte Kullanımı

Kakao yağı deyince akıllara bronzluk vermek gelsede, kakao yağının faydaları bu kadarla sınırlı değil. Cilt nemini korumadan, çatlaklara, saçlara kadar birçok alanda kullanılabilir.

Kakao yağıyla ilgili pratik ve kolay çözümler ise şu şekilde örnekler verilebilir:

Dudak çatlamaları; Küçük bir parça kakao yağını alın ve dudaklarınıza sürün. Muhteşem kokusuyla dudaklarınız gün boyu nemli ve sağlıklı kalsın.

Cilt Masajı; Bir parça kakao yağını alıp ciltte kuru ve çatlamış bölgelere kullanılabilir. Hamilelik veya kilo alıp verme durumlarında çatlak oluşumun önlenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki E vitamini sayesinde cildi besler, cilde doğal bir parlaklık ve esneklik kazandırır. Cildi yeniler.

Bronzluk İçin; Saf kakao yağı ile müthiş bir görünüme sahip olabilirsiniz. Cilde hızlı ve doğal bir bronzluk verir. Kakao yağını tek başına veya havuç ve susam yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Böylece deniz, tuz ve rüzgârın olumsuz etkilerinden korunabilir sağlıklı bir bronzluk elde edebilirsiniz.

Özellikle katı kakao yağı sahil kenarında sıcaklıkla kremsi bir formda olur. Bir parça alıp tüm vücuda kolayca sürülebilirsiniz.

 Epilasyon Öncesi; Epilasyon, jilet veya ağda öncesi kakao yağı sürdüğünüzde cildinizin daha az tahriş olduğunu göreceksiniz. 

Cilt Nemlendirici; Özellikle hassas ve aşırı kuru cilt yapısına sahip kişiler için ideal bir nemlendiricidir. 

Saç besleme; İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde pek çok sağlık sorununda destekleyici olarak kullanılabilen kakao yağı, saçlar içinde mükemmel bir yağdır. Saçlarınızın sağlıklı parlaklığına kavuşması, nemlenmesi ve yumuşak olması için kakao yağını mutlaka denemelisiniz. Düzenli kullanımda saçlarınızın ne kadar çabuk uzadığına şaşıracaksınız. Benmari usulü eriterek tercihen içeriğine susam, badem ve lavanta yağı ekleyerek kendi saç bakım yağınızı yapabilirsiniz. Düzenli kullanım ile kuru saçları nemlendirir, yıpranmış saçları güçlendirir.

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.