Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Kadınlara Kanser Taraması

Ayancık Belediyesi Ketem İşbirliği ile kadınlara kenser taraması

Kadınlara Kanser Taraması
Aslan Özdemir
6 Nisan 2015 10:55

Ayancık Belediyesi ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı birlikteliğinde gerçekleştirilen proje ile kadınlara yönelik kanser taraması yaptırılıyor.

Hayrettin Kaya

İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca tespit edilen kadınlar Ayancık Belediyesi tarafından hazır tutulan araçlarla Sinop Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e getirilerek kanser taramasından geçiriliyor. Kanser taramaları yapılan kadınlara hastalık hakkında uyarıcı bilgiler de veriliyor. Çoğunluğu ilk kez kanser taraması yaptıran kadınlar, projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken Belediye Başkanlığı ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı yetkililerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiler.

Her ayın sonunda merkezde ve köylerimizde yaşayan kadınların kanser taraması için KETEM’e gönderildiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı A. Adil Akın;  ‘’Ülkemizde yılda yaklaşık 150 bine yakın kanser tanısı konuluyor, sigara ve alkol kullanımı, obezite, stres, hareketsiz yaşam, kimyasal maddeler, radyasyon, güneş ışınları gibi etkenler kanser riskini arttırmakta. Tüm insanlığın korkulu rüyası olan kanser ile ilgili olarak bayanlarımızı olası bir hastalıkta erken teşhis için İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında, aile hekimlerimizin titiz çalışmaları ile belirledikleri yaklaşık doksana yakın bayan vatandaşımızı Kanser Erken Tarama ve Eğitimi Merkezinde (KETEM) taramadan geçirilmesine olanak sağladık, erken tanı ve tedavide ki yenilikleri kanser hastalığı ile mücadele başarılı kılan unsurlar olarak görüyoruz’’ dedi. Projenin aynı kararlılıkla devam edeceğini belirten A. Adil AKIN, özellikle Sağlık çalışanlarımızın bu projede üstlendikleri misyon ve çaba için teşekkür ediyor, 1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle tüm kanser hastalarımıza moral ve acil şifalar diliyorum, dedi.
Kadınlara Kanser Taraması
Kadınlara Kanser Taraması

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.