Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

İzmir’den geldi, Sinop’ta obezite ameliyatı oldu

Gurbette yaşayan obezite hastası 36 yaşındaki Sinoplu kadın, memleketine gelerek başarılı bir operasyonla obezite ameliyatı oldu.

İzmir’den geldi, Sinop’ta obezite ameliyatı oldu
26 Kasım 2016 13:53

Gurbette yaşayan obezite hastası 36 yaşındaki Sinoplu kadın, memleketine gelerek başarılı bir operasyonla obezite ameliyatı oldu.

İzmir’den gelen 116 kilo ağırlığındaki hastaya, Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde başarılı bir operasyonla obezite ameliyatı yapıldı. 36 yaşındaki hastanın yaklaşık bir yıl içerisinde 30 kilo vermesi bekleniyor. Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde başarılı bir ameliyata daha imza atıldı. İzmir’den tedavi için Sinop’a gelen 116 kilogram ağırlığındaki obezite hastası Seher Kesici (36) adlı kadın, Genel Cerrahi Uzmanı Uz. Dr. Mustafa Erdem tarafından ameliyat edildi. Uzman Dr. Mustafa Erdem’in ilk kez gerçekleştirdiği öğrenilen ameliyat, son derece başarılı geçti. Operasyon ile ilgili bilgi veren Uzman Dr. Mustafa Erdem; “Boyu 164 santimetre, kilosu 116 ve vücut kitle indeksi ise 43.2 olan hastamızın ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Ameliyatımız başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yaklaşık 8 ay veya 1 yıl sonra 60 kilogram fazlası olan hastamızın 30 kilogram vermiş olması gerekiyor. Yani 6 aydan başlayarak belirgin bir şekilde ortaya çıkacak. Zaten beslenmesine de dikkat ederse, bir yılın sonunda hemen hemen ideal kilosuna yaklaşmış olacak” dedi.

2 HASTANE, 4 DOKTOR DEĞİŞTİRDİM
İzmir’den gelerek memleketinde ameliyat olmaktan gayet mutlu olduğunu belirten Seher Kesici, İzmir’de 2 hastane ve 4 doktor değiştirdiğini söyledi. Uzman Dr. Mustafa Erdem’e çok güvendiğini kaydeden Seher Kesici, “Evlendikten sonra 110-120 kilolara ulaştığım oldu, daha önce de 70 kilo civarında verdiğim olmuştu, şimdide doktorların yine verirsin demesinden korktum ve ameliyat olmaya karar verdim. Eşim İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışıyor. Buraya gelmeden önce 2 hastane 4 doktor değiştirdim, fakat sıra gelmedi. Burada ameliyat olmaya ilk karar verdiğim zamanlar ‘korkmuyor musun? doktor beyin ilk yapacağı ameliyatı sen olacaksın, bu ne cesaret?’ falan dediler ben de ‘Mustafa Hocamıza çok güveniyorum dedim’ hala da güveniyorum Allah razı olsun ondan. Üç ay sonra kontrolüm var. Mustafa hocam her ay gel dese yine gelirim. Yeter ki kilolarımdan kurtulayım. Herşey değişecek. Kilolarından rahatsız olan herkesin tedavi görmesini tavsiye ederim” diye konuştu.

OBEZİTE ÇAĞIMIZIN HASTALIĞI
Obezitenin toplumun dikkat etmesi gereken en büyük tehditlerden biri olduğunu belirten Mustafa Erdem, obeziteye neden olan bir çok faktörün olduğuna dikkat çekti. Erdem; “Dünya da o kadar çok obez var ki ve biz bu obezlerin sadece yüzde 1’ini ameliyat edebiliyoruz. Bunun sebebi ise yetersiz donanım, yetersiz cerrah ve yetersiz alt yapıdır. Bu işi yapacak çok sayıda cerraha ihtiyaç olduğunu ve aynı zamanda eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Obezite dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yaklaşık bir numaralı sağlık sorunu olmaya devam edecek. Bunların sebepleri en başta gelen genetik faktörlerdir. Eğer genetik bir yatkınlığınız varsa mesela anneniz, teyzeleriniz veya babanız obez ise, sizde obez olabiliyorsunuz. Sonra çevresel faktörler var. Kişinin kendisine ait faktörler var. Doyma hissine rağmen, yeme ihtiyacı duyma, stres, üzüntü gibi bir takım olay, insanlara çok fazla yeme güdüsü aşılıyor ve ihtiyaçtan fazla yemeye başlıyor. Buda zamanla vücutta yağ olarak depolanıyor ve karşımıza obezite olarak çıkıyor” Vitrin Haber

sinop_obezite_ameliyaty

sinop_obezita_ameliyaty_ataturk_devlet_hastanesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.