11 Eylül 2026, 13:22:20
Dolar 48,6052
Euro 56,4750
Altın 6.800,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
24°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 22°C

İzmir Yarı Maratonu için geri sayım başladı

İzmir Yarı Maratonu için geri sayım başladı
11 Eylül 2026 12:49

İzmir’in kurtuluşunun 104. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 14. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu, “Kurtuluşun Şehrinde Zafer Senin Elinde” sloganıyla 13 Eylül Pazar günü koşulacak.

İzmir’in kurtuluşunun 104. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 14. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu, “Kurtuluşun Şehrinde Zafer Senin Elinde” sloganıyla 13 Eylül Pazar günü koşulacak. 14 ülkeden ve Türkiye’nin 41 ilinden yaklaşık 3 bin sporcu ile elit atlet, 21 kilometrelik parkurda mücadele edecek. Yarış nedeniyle güzergahın Üçkuyular yönü saat 04.00’ten itibaren trafiğe kapatılacak.

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü anısına İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 14’üncü kez düzenlenen Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu pazar günü koşulacak. Uluslararası Atletizm Federasyonu (World Athletics) tarafından ‘Road Race Label’ ünvanı verilen ve 13 Eylül Pazar günü gerçekleşecek organizasyon için geri sayım başladı. 16 yaş ve üstü katılımcıları bir araya getiren yarışta sporcular, İzmir Körfezi’nin eşsiz manzarası eşliğinde kentin simge noktalarından geçerek hem derece elde etmek için mücadele edecek hem de kurtuluş coşkusunu spor aracılığıyla yaşayacak.

Amatör sporcular ve elit atletler koşacak

“Kurtuluşun Şehrinde Zafer Senin Elinde” sloganıyla gerçekleşecek yarışta 14 ülkeden ve Türkiye’nin 41 ilinden üç binin üzerinde sporcu ve elit atlet ter dökecek. Saat 07.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak koşunun resmi bitiş saati 10.00 olacak. Yarış, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp İnciraltı Başak Sokak’ın sonunda bulunan doğal dönüşten dönüş yaparak  Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanacak. Ödül töreni saat 10.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda olacak.

Koşuya büyük ilgi

Yarış, bu yıl tarihinin en yüksek katılımcı sayısına ulaştı ve Türkiye’nin kendi kategorisindeki en kalabalık ikinci yarışı oldu. Bu yıl ilk kez ilk üçe giren kurumlara da ödül töreninde kupa verilecek.

Trafik akışı düzenlendi

Yarı maraton nedeniyle güzergâhta trafik düzenlemesine gidilecek. Cumhuriyet Bulvarı Türk Telekom binası kapalı otopark önünden başlayacak yarış; Cumhuriyet Bulvarı, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Haydar Aliyev Bulvarı üzerinden Başak Sokak dönel kavşağa ulaşacak. Buradan dönüş yapan sporcular, aynı güzergâhı kullanarak Cumhuriyet Bulvarı Türk Telekom Binası kapalı otopark önünde yarışı tamamlayacak. Yarış güzergâhının Üçkuyular yönü (deniz tarafı), gerekli trafik önlemleri alınarak saat 04.00’ten itibaren trafiğe kapatılacak. Konak yönü ise Cumhuriyet Meydanı’ndan itibaren yarış boyunca gidiş-dönüş olarak hizmet verecek.

Otobüs güzergahlarında değişiklik

Koşu nedeniyle yarış güzergahında 04.00 ile 12.00 arasında düzenlemelere gidildi.

5, 10, 25 ve 480 numaralı hatlar: Üçkuyular İskele Son Durak, Adnan Saygun Sanat Merkezi ve Hava Hastanesi duraklarında hizmet vermeyecek. Hatlar, mevcut güzergâhlarını takip ederek Mithatpaşa Caddesi, Fahrettin Altay Meydanı ve Mehmetçik Bulvarı üzerinden Esentepe Son Durak alanına kadar hizmet verecek.

811 numaralı hat: Ata, Sera, Beşyol, Başak, Karakol, Dokuz Eylül Deniz Bilimleri, İnciraltı Bakü ve Engelliler Eğitim Merkezi duraklarında hizmet vermeyecek. Hat, mevcut güzergâhını takip ederek Mithatpaşa Caddesi ile Vali Hüseyin Öğütçen Bulvarı kesişimindeki Dörtyol Kavşağı’ndan U dönüşü yapacak ve Mithatpaşa Caddesi üzerinden Esentepe Son Durak’a ulaşacak.

510 numaralı hat: Fahrettin Altay Meydanı 5 ve Adnan Saygun Sanat Merkezi duraklarında hizmet vermeyecek. Hat, mevcut güzergâhını takip ederek Fahrettin Altay Meydanı 9 durağına ulaşacak, Meydan Kavşağı’ndan U dönüşü yaparak İzmir Çevre Yolu’na çıkacak ve mevcut güzergâhının devamında hizmet verecek.

486 numaralı hat: İnciraltı Yeni Son Durak, İnciraltı Parkı, İnciraltı, Başak, İnciraltı Karakolu, Dokuz Eylül Deniz Bilimleri, İnciraltı Bakü Bulvarı, Engelliler Eğitim Merkezi, Üçkuyular İskele Son Durak ve Adnan Saygun Sanat Merkezi duraklarında hizmet vermeyecek. Hat, mevcut güzergâhını takip ederek Fahrettin Altay Meydanı’ndan dönüş yapacak ve ring seferi gerçekleştirecek.

311 numaralı hat: Ata, Sera, Beşyol, Başak, İnciraltı, İnciraltı Park ve İnciraltı Son Durak’ta hizmet vermeyecek. Hat, mevcut güzergâhını takip ederek Mithatpaşa Caddesi ile Vali Hüseyin Öğütçen Bulvarı kesişimindeki Dörtyol Kavşağı’ndan U dönüşü yapacak ve Mithatpaşa Caddesi üzerinden ring hat olarak hizmet verecek.

Konak Tramvayı ve feribot seferlerine düzenleme

13 Eylül Pazar günü koşu nedeniyle Konak Tramvayı’nda  06.00 ile 11.00 saatleri arasında sefer yapılmayacak.

Feribot seferleri, 08:30 – 10:00 saatleri arasında gerçekleştirilemeyecek. Bostanlı kalkışlı 06.00, 06.20 ve 06.40 yolcu gemisi seferleri yapılacak.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.