Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

İsveç’li Dev Türkiye’de Üretim Yapacak

İsveç kökenli telekom altyapı ekipmanları üreticisi olarak bilinen Ericsson, artık Türkiye’de baz istasyonu üretimi yapacağını duyurdu. 4.5G’de yerlilik oranının % kırka çıkarılması sonrasında Türkiye’de baz istasyonu üretimi tamamen düşmüş olduğunu belirten Ericsson, bu yatırımı içerisinde son aşamalara gelmiş olduklarını duyurdu. İspanya Barselona’da düzenlenmiş olan Mobil Dünya Kongresi’nde bir açıklamaya yer vermiş olan Ericsson Ortadoğu ve Kuzeydoğu Afrika Başkanı Rafiah İbrahim, Türkiye içerisinde üretime geçebilmek adına baz istasyonu donanımı üretmekte olan yerel iş ortakları ile görüşmüş olduklarını dile getirdi. İbrahim, şu ifadelere yer verdi..

İsveç’li Dev Türkiye’de Üretim Yapacak
Aslan Özdemir
27 Şubat 2016 12:04

İsveç kökenli telekom altyapı ekipmanları üreticisi olarak bilinen Ericsson, artık Türkiye’de baz istasyonu üretimi yapacağını duyurdu. 4.5G’de yerlilik oranının % kırka çıkarılması sonrasında Türkiye’de baz istasyonu üretimi tamamen düşmüş olduğunu belirten Ericsson, bu yatırımı içerisinde son aşamalara gelmiş olduklarını duyurdu. İspanya Barselona’da düzenlenmiş olan Mobil Dünya Kongresi’nde bir açıklamaya yer vermiş olan Ericsson Ortadoğu ve Kuzeydoğu Afrika Başkanı Rafiah İbrahim, Türkiye içerisinde üretime geçebilmek adına baz istasyonu donanımı üretmekte olan yerel iş ortakları ile görüşmüş olduklarını dile getirdi. İbrahim, şu ifadelere yer verdi:

Hayrettin Kaya

YEREL ORTAK ARIYORUZ

“Üretime geçmek için bazı kriterler gerekiyor. Doğru iş ortağı, aynı zamanda pazarda yeterli hacmin olması gibi… Bu süreçler üzerinde çalışıyoruz. Ben bu sürecin sonucunun olumlu olacağını düşünüyorum. Ancak bir baz istasyonunun farklı parçaları var. Hangi parçanın üretileceği konusunda karar vermek gerekiyor. Doğru yerel iş ortağını bulduğumuz anda hemen üretime geçeceğiz. Bu bizim için büyük bir karar. Çünkü bu sadece yerel pazara yönelik bir üretim olmayacak. Üzerinde çalışmamız gereken pek çok detay var. Zamanlamasını benim açımdan söylemek zor ama bu yıl içinde Türkiye’de üretime başlamamız gerekiyor.” Türkiye’de 4.5G’ye geçişi de değerlendiren İbrahim “Türkiye, nisanda başlayacak 4.5G için hazır. İş dünyası açısından da teknolojik dönüşüm gerekiyor. Şu anda ülkede içerik tüketimi çok fazla. Veri indirme ve yükleme oranları ciddi artmış durumda. Bu nedenle hızların da bir an önce artması gerekiyor. Yeni teknolojiye geçiş, kullanımı ve uygulamaları artan nesnelerin interneti, makineler arası iletişim açısından da önemli. Türkiye bence doğru zamanda bu teknoljiye geçiyor” dedi.

5G İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

4G’den sonraki teknoloji olan 5G üzerinde de çalışmalarını sürdürdüklerini belirten İbrahim, 5G konusunda bölgede şimdiden beş operatörle işbirliğine gittiklerini ve bunlardan birinin Turkcell olduğunu söyledi. İbrahim, “2018’de cep telefonları hazır hale gelecek. Şu anda ‘neredeyiz, bu teknoloji nasıl evrimleşecek, neler yapılmalı, nasıl hazırlanmalı, nasıl cihazları desteklemeli’ aşamasındayız. İşbirliklerimizi artıracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.