Dolar 32,3709
Euro 35,0353
Altın 2.325,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

İstanbul’un Gözdesi Karaköy’de Emlak Fiyatları Tavan Yaptı

İstanbul’un gözde semtlerinden biri olan Karaköy’de emlak fiyatları tavan yaptı. Özellikle bin yıldır yerli ve yabancı turistlerin en uğrak bölgelerinden olan Karaköy bölgesi, yatırımcıların da tercihi oldu.

İstanbul’un Gözdesi Karaköy’de Emlak Fiyatları Tavan Yaptı
Aslan Özdemir
20 Aralık 2015 14:35

İstanbul’un gözde semtlerinden biri olan Karaköy’de emlak fiyatları tavan yaptı. Özellikle bin yıldır yerli ve yabancı turistlerin en uğrak bölgelerinden olan Karaköy bölgesi, yatırımcıların da tercihi oldu. Yabancı yatırımcılar ise Karaköy’den gayrimenkul almak için sıraya girdi.

Hayrettin Kaya

Cenevizlilerden bu yana, yani milattan sonra bin yılını tarihlersek o günden bugüne Karaköy hep gözde bir bölge oldu. İstanbul’un en kozmopolit bölgeleri arasında ilk sırada yer aldı. Yaklaşık iki yıl önce bu bölgeyi sokak sokak gezip yatırımcılar için araştırmıştık.

Aradan geçen zaman içinde bölge adeta gayrimenkul yatırımcılarının hücumuna uğramış durumda. Tarihi atmosferi ve merkezi konumuyla ilgi çekmesinin yanı sıra Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı Projesi’nin (Galaport) yakında inşaatına başlanacak olması nedeniyle semt oldukça revaçta. Farklı sektörlerden birçok yatırımcı bölgeye adeta akın ediyor. Karaköy’de en gözde yatırım, eski binaları satın alıp otele dönüştürmek veya kafe ya da restoran açmak.

DÖNÜŞÜM 3 YIL ÖNCE BAŞLADI

Semtteki tarihi hanlar, iş merkezleri bir bir satılığa çıkartılarak otele ya da şık ofis merkezlerine dönüştürülüyor. Aslında bölgedeki büyük dönüşüm üç yıl önce başladı. İstanbul’un turizmde yeni çekim merkezi haline gelen bölgesi son üç yılda ciddi bir kimlik değişim sürecine girdi. Semtte talebin, dolayısıyla hareketliliğin en yoğun olduğu yer Bankalar Caddesi’yle Kemankeş Caddesi ve Meclis-i Mebusan Caddesi arasındaki arterler. Ama asıl önemli olan yakın zamana kadar yanından bile geçilmek istenmeyen Zürafa Sokak ve civarının da bu kervana katılmış olması.

Bölgedeki en değerli gayrimenkuller, Bankalar, Kemeraltı, Mumhane ve Kemankeş Caddeleri üzerinde yer alıyor. Özellikle Kemankeş Caddesi ile restoranların yoğunlaştığı Mumhane Caddesi hızlı gelişme gösteren caddeler olarak göze çarpıyor.

GALATAPORT’UN ETKİSİ

Galataport Projesi, henüz hayata geçmese de bölgenin gelişimine hiç kuşkusuz şimdiden en büyük katkıyı yapmış durumda. Özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı (Galataport) ihalesini 702 milyon dolar teklifle Doğuş Holding kazanmıştı. Proje birkaç kez değişti. Para dergisinin haberine göre, son olarak Karaköy’deki dev kat otoparkı da yıkılacak. Yol burada yerin altına alınacak.

Trafiğe kapalı alanların tamamı alışveriş ve yaşam bölgesi olarak yeniden konumlandırılacak. Galataport Projesi’nde ise ofis alanları, otel, mağaza, restoran, kapalı otopark, rekreasyon alanları, kruvaziyer termal binası olacak. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçtiğimiz ekim ayında Galataport için olumlu ÇED raporu verdi.

KİMLER OTEL YATIRIMI YAPIYOR

Projenin hayata geçmesi ile birlikte bölgenin, turizm açısından oldukça hareketli hale geleceği ifade ediliyor. Büyük firmalar ve iş insanları tarafından bölgeye yapılan otel yatırımları da bu görüşü doğrular nitelikte. Bu projeler de ağırlıklı olarak Kemankeş, Bankalar ve Kemeraltı Caddeleri üzerinde yoğunlaşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.