Dolar 32,4480
Euro 34,7930
Altın 2.443,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

İşsizlik Maaşı Tam 2100 TL Olacak!

Hükümet, işsizlik maaşı almayı tam anlamı ile kolaylaştıracak, iş yerinden çıkarılmış olana hem daha uzun zaman hem de daha çok ücret imkanı sağlanacağı belirtildi . Üç bin lira maaş alan bir kişinin işsizlik maaşı ise iki bin 100 TL’ye çıkacağı duyuruldu. Ve işsizlik maaşına böyle bir müjde geliyor. Hükümet, yapacak olduğu düzenleme ile işsizlik maaşı almayı tamamen kolaylaştıracak, ödeme süresini uzayacak ve verilecek tutarı ise artışa geçecek..

İşsizlik Maaşı Tam 2100 TL Olacak!
23 Şubat 2016 11:15

Hükümet, işsizlik maaşı almayı tam anlamı ile kolaylaştıracak, iş yerinden çıkarılmış olana hem daha uzun zaman hem de daha çok ücret imkanı sağlanacağı belirtildi . Üç bin lira maaş alan bir kişinin işsizlik maaşı ise iki bin 100 TL’ye çıkacağı duyuruldu. Ve işsizlik maaşına böyle bir müjde geliyor. Hükümet, yapacak olduğu düzenleme ile işsizlik maaşı almayı tamamen kolaylaştıracak, ödeme süresini uzayacak ve verilecek tutarı ise artışa geçecek.

Mevcut sistem içerisinde, işsizlik sigortası kapsamında bir işyerinde çalışmakta iken; kendi istek ve kusuru dışarısında işini kaybeden bireyler; son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış ve son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak şartıyla maaş alıyor. Bu şartları taşıyanlar kıdemlerine göre 10 aya kadar işsizlik maaşı alabiliyor.

Halen işsizlik maaşı da damga vergisi düşüldükten sonra en düşük 653, en yüksek ise bin 307 lira seviyesinde.

Şimdi bu sistem değişiyor. Edinilen bilgiye göre; yeni düzenlemeyle prim ödeme şartı esnetilecek. İşten ayrılmadan öncesi son 120 gün olan eksiksiz prim ödeme süresi 30 güne, son 3 yılda 600 gün prim ödeme şartı da 300’e düşürülecek.

15 AY ÖDENECEK

İşsizlik maaşı almak kolaylaştırılırken, ödeme süresi de 10 aydan 15 aya çıkacak. Ayrıca işsizlik maaşı da yükseltilecek. Yeni sistemle örneğin; 3 bin lira maaş alan bir işsize bu tutarın yüzde 60-70’i işsizlik maaşı olarak ödenecek. Normalde bu kişinin alabileceği en yüksek tutar bin 307 lira iken, düzenleme ile 2 bin 100 liraya çıkabilecek. En düşük işsizlik maaşının da net bin 300 lira olması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.