Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

IŞİD 52 Kişiyi Katletti

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen saldırılarda toplamda 52 kişi hayatını kaybetti. İlk saldırı bir alışveriş merkezine düzenlendi. IŞİD tarafından saldırıların kendileri tarafından düzenledikleri açıklandı.

IŞİD 52 Kişiyi Katletti
Aslan Özdemir
12 Ocak 2016 00:35

Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen saldırılarda toplamda 52 kişi hayatını kaybetti. İlk saldırı bir alışveriş merkezine düzenlendi. Alışveriş merkezinde 19 kişi hayatını kaybederken Nehrevan ve Mikdadiye semtlerindeki bombalı saldırılarda ise 26 kişi hayatını kaybetti. IŞİD tarafından saldırıların kendileri tarafından düzenledikleri açıklandı.

Hayrettin Kaya

Irak’ın başkenti Bağdat’ta yüksek güvenlikli Yeşil Bölge’nin 1 km uzağındaki Cedide semtinde bir alışveriş merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırganlar bombalı aracı patlattıktan sonra yakınlardaki Cehver adlı alışverişmerkezine girip en az 50 kişiyi de rehin aldı. Saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken, 40’dan fazla kişi de yaralandı. AP’nin haberine göre ölenler arasında en az 3 polis var. Polis yetkilileri AVM’de kontrolün sağlandığını ve tüm rehinelerin kurtarıldığını açıkladı. Burada 3 saldırgan öldürüldü.

Bağdat’ın doğusundaki Nehrevan’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 7 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Aynı saatlerde Bağdat’a 80 km uzaklıktaki Diyala vilayetinde Mikdadiye’de de iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 26 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı. Saldırı sonrası Şii militanlar Mikdadiye’de 3 Sünni camisine saldırdı.

IŞİD, kendisine yakın sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş merkezi ve Mikdadiye saldırılarını üstlendi.

Dışişleri, Irak’taki saldırıları kınadı
Dışişleri Bakanlığı, bugün Irak’ın Bağdat ve Diyade şehirlerinde düzenlenen terör saldırılarına kınadı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle; “Bugün (11 Ocak) Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir alışveriş merkezinde ve Diyala vilayetinde gerçekleştirilen ve onlarca kişinin ölümüyle yaralanmasına neden olan terörist saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, dost ve kardeş Irak halkına ise başsağlığı diliyoruz. Türkiye, Irak’ın teröre karşı yürütmekte olduğu mücadeleye kararlılıkla destek olmayı sürdürecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.