Dolar 32,5419
Euro 34,8971
Altın 2.433,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

iPhone’da 3.5mm kulaklık girişi yok!

iPhone’da 3.5mm kulaklık girişi olmaz mı? Bu soruya yeni yanıt.

iPhone’da 3.5mm kulaklık girişi yok!
21 Ocak 2016 22:35

iPhone’da 3.5mm kulaklık girişi olmaz mı? Bu soruya yeni yanıt.

Apple cihazları ile mobil pazarda yüksek satış rakamlarına ulaşan en önemli firmalardan bir tanesi olurken, firma ilerleyen dönemde sunacağı cihazlar için de çalışmalarını sürdürüyor. Son dönemde bu açıdan bir çok bilgi de teknoloji sitelerinde yer almıştı.

Baktığımızda, bu iddialardan bir tanesi yeni nesil iPhone modellerinin OLED ekran ile geleceği şeklinde. Şu anda IPS LCD ekran kullanan Apple, yakın gelecekte iPhone modellerini OLED ekranlarla sunmayı planlıyor ve en büyük OLED ekran üreticisi olarak da Samsung’un adı geçmekte.

Diğer bir iddia da Apple’ın artık standart 3.5mm kulaklık girişini kullanmayacağı şeklinde. Bu konuda gelen bilgilere göre Apple, Lightning Portu üzerinden ses akışını sağlayacağı bazı kulaklık modelleri üzerinde çalışırken, ayrıca kablosuz iPhone kulaklıkları üzerinde de çalışıyor.

Henüz resmi bir doğrulama Apple cephesinden gelmezken, kanıtlar da ortaya çıkmaya başladı ve bu kanıt da firmanın kendi işletim sistemi üzerinden geldi. Apple iOS 9.3 Public Beta’yı sunmuştu ve burada kaynak kodları içerisinde önemli bir detay keşfedildi.

Bir geliştirici Twitter hesabı üzerinden iOS kodunu paylaşmış ve bu kod “Headphones.have.%sinput.NO.” olarak görünmekte. Bu da 3.5mm kulaklık girişinin ilerleyen dönemde olmayacağının en güçlü kanıtlarından olmakta.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.