Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

iPhone 7 Yeni Kamera Özelliğiyle Satışa Sunulacak! İphone 7 Özellikleri ve Fiyatı

Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 7’nin yeni kamera özellikleriyle satışa sunulması bekleniyor. Yeni iPhone hangi özelliklere sahip olacak?

iPhone 7 Yeni Kamera Özelliğiyle Satışa Sunulacak! İphone 7 Özellikleri ve Fiyatı
Aslan Özdemir
3 Şubat 2016 21:30

Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPhone 7’nin yeni kamera özellikleriyle satışa sunulması bekleniyor. Yeni iPhone hangi özelliklere sahip olacak?

Hayrettin Kaya

Son günlerde iPhone 5se’ye odaklanmışken Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 7’yle ilgili çok önemli bilgiler geldi. iPhone 7’nin geçtiğimiz yıl tanıtılan modele göre büyük bir revizyona ve değişime uğraması bekleniyor. Digitimes’dan gelen raporlar, Apple’ın iPhone 7’de çift lensli arka kamera üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor.

iPhone 7’nin, Apple’ın geçtiğimiz yıl satın aldığı küçük fotoğraf odaklı firmalardan Linx’in teknolojisine sahip olacağı belirtiliyor. Cihazın çift objektifli arka kamerasında, fotoğrafın çekildikten sonra optik zoom ve tekrar odaklanma gibi bir dizi özelliklere sahip olacağı söyleniyor. Bunun dışında iPhone 7’nin daha önce duyurulan modellere göre ultra yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekebileceği de gelen söylentiler arasında.

Bu söylemlerin birer ‘tahmin’ olduğunu ve gerçekleşmeme durumlarının olabileceğini unutmamak gerekiyor. Fakat dünyanın en saygı göre analistlerinden olan Ming-Chi Kuo, Digitimes’ı kısmen de olsa destekler nitelikte bazı söylemlerde bulundu. Analiste göre Apple, normal ve daha pahalı (çift objektifli) kamera versiyonlarına sahip iki iPhone modeli duyurabilir.

Bir diğer rapor ise Apple’a yakın kaynaklardan olan MacRumors’tan geldi. Sitenin aşağıda paylaşmış olduğu fotoğraf, iPhone 7’nin arka kısmındaki anten bantlarının kaldırıldığını ve kameranın kambur çıkıntısının daha ince (hatta neredeyse yüzeyle aynı hizada) olduğunu gösteriyor. Bu arada anten bantları tabii ki komple kaldırılmayacak, fakat bu sefer cihazın üst ve alt kısımlarında ve yalnızca kenarlarında bulunacağı için, kullanıcılar o sinir bozucu görüntüyle artık karşılaşmayacaklar.

Gelme ihtimali yüksek bu yenilikleri bir araya topladığımızda, önceki modellere oranla iPhone 7’nin daha kompakt bir yapıya sahip olacağını söyleyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.