Dolar 32,5655
Euro 34,7624
Altın 2.488,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

İnternette kota kalkıyor mu?

İnternet kullanıcılarının en büyük şikayeti olan Adil Kullanım Kotası’nın (AKK) şirketlerin ortak altyapı çalışmasıyla kaldırılması planlanıyor.

İnternette kota kalkıyor mu?
2 Ağustos 2016 16:00

İnternet kullanıcılarının en büyük problemi olan Adil Kullanım Kotası’nın (AKK) kalkması veya şartlarının iyileştirilmesi gündeme geldi. Turkcell, Türksat, Vodafone ve Tolkoder CEO’larının geçen ünlerde bir araya geldiği ve fiber optik altyapı hizmetleri için Ortak Altyapı Şirketi (OAŞ) kurma kararı aldığı toplantıda, şirketin hayata geçmesiyle birlikte AKK’nin de kalkabileceği belirtildi. Kullanım ücretlerine yansıyor Konu hakkında görüşlerini belirten İnternet teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, AKK’nin, ciddi bir sorun olmadığını, ama şirketlerin bugüne kadar altyapıya yatırım yapmak yerine sorunu tüketiciye yansıtmayı tercih ettiğini söyledi. Akgül şöyle konuştu; “Kullanım koşularını iyileştirmek yerine, aksaklıkları fiyat olarak tüketiciye yansıtıyorlardı. Ortak altyapı şirketi kurulması bu açıdan olumlu bir gelişme. Altyapı hizmetleri iyileştikçe zamanla AKK’nin da kalkacağını düşünüyorum. İyileştirme beklentisi OAŞ’nin kurulması ve yapılacak altyapı yatırımlarıyla ilgili belli bir süre verilmese de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) şubat ayında AKK ile ilgili düzenlemeyi iş planına dahil ettiğini açıklamıştı. Bu ay içinde yapılacağı açıklanan planlama ile kota aşımı sonrası internet hızlarında iyileştirme yapılması veya, internet paketlerinde yer alan kotaların artırılması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.