Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

İnternetin hızı 10 kat fazla artış gösterecek

İnternetin hızı ile ilgili uzmanlar 10 kat daha fazla artış sağlanacak olduğunu açıkladı.

İnternetin hızı 10 kat fazla artış gösterecek
Aslan Özdemir
26 Şubat 2016 18:44

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, 4,5G teknolojisiyle Türkiye’de mobil internet hızının en az 10 kat artmasının beklendiğini ifade etti.

Hayrettin Kaya

4,5G’nin 1 Nisan 2016 itibarıyla resmen devreye gireceğini belirten Yıldırım, “Yeni teknoloji hemen Türkiye’nin her tarafında geçerli olacak diye bir beklenti oluşmasın. Bu, yatırım ve altyapı ile ilgili bir süreç. Yolların şeritlerinin arttırılması gibi akıl ve bilişim yollarında da şerit sayısını arttırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

4,5G’ye geçişlerin ücretsiz olması ve tüketicilerin mağdur edilmemesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) ilgili mevzuat kapsamında gerekli tedbirleri alacağını dile getirdi.

4,5G neler getiriyor?

BTK tarafından 26 Agˆustos 2015’te ihale edilen 4,5G teknolojisi birçok yeniliğe kapı aralayacak. Gündelik hayatta birçok iş ve etkinlik, 4,5G teknolojisi ile kesintisiz mobil cihazlar üzerinden yapılabilecek.

Yeni teknoloji, her yerde, tünellerde dahi hızlı internet erişimine imkan sağlayacak. İnternet hızı, frekans, kapsama alanı, baz istasyonu, coğrafi koşullar, şebeke yoğunluğu, cihaz ve internet sitesinin durumuna göre değişiklik gösterebilecek.

Yerli üretimin geliştirilmesine katkı sağlayacak 4,5G ile milli Ar-Ge çalışmaları desteklenecek, M2M (makinalar arası iletişim) uygulamaları yaygınlaşacak. 8 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun en az yüzde 95’i kapsama alanı içerisine alınacak. Otoyol, hızlı ve yüksek hızlı tren hatları ile bir kilometrenin üzerinde uzunluğu olan tünellerin 3 yıl içinde en az yüzde 99’u, bölünmüş karayollarının 6 yıl içinde en az yüzde 95’i ve 10 yıl içerisinde konvansiyonel tren hatlarının en az yüzde 90’ı kapsama alanı içerisine alınacak.

e-Devlet uygulamaları mobil olarak daha fazla yaygınlaşacak. Medya hizmetleri (canlı yayınlar, görüntü aktarımı) kolaylaşacak. Frekans avantajı ile kırsal kapsama daha kolay olacak ve kırsalda yaşayan vatandaşlar bilgi toplumu hizmetlerinden daha fazla yararlanacak.

e-Ticaretten mobil ticarete geçilecek, çok yüksek hızlı internetin gelişimi yeni iş alanlarının ortaya çıkmasını sağlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.