Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

İnternet Neden Yavaşladı? Facebook, Twitter, Google neden girilmiyor?

19 Mart Cumartesi günü internetler neden yavaşladı? Facebook neden açılmıyor, twitter neden girilmiyor? İstanbul patlamasında son durum ne?

İnternet Neden Yavaşladı? Facebook, Twitter, Google neden girilmiyor?
Aslan Özdemir
19 Mart 2016 12:26

19 Mart Cumartesi günü internetlerin yavaşlaması vatandaşlarda “neden internet yavaşladı” sorusuna merak uyandırdı.

Hayrettin Kaya

Sabah saat 11.00 sıralarında Facebook, Twitter, Google ve Gmail, Youtube gibi google hizmetlerine girmek isteyen internet kullanıcıları sayfaları açamadı. Youtube sayfaları açılsa dahi videolar uzun süre yüklenmedi.

NEDEN İNTERNET AÇILMIYOR?

Dün Google’nin fiber altyapısında meydana gelen arıza nedeniyle Google bünyesindeki tüm sitelerde yavaşlama meydana gelmişti. Google, Gmail, Youtube gibi çoğu site açılmıyor, kimi zamanda açılsa bile istenilen işlem yapılamıyordu.

Bugün ise İstanbul’da İstiklal Caddesinde meydana gelen patlamanın ardından internette yavaşlama meydana geldi. Özellikle bugün sosyal medya hesaplarında meydana gelen yavaşlamanın patlama nedeniyle olduğu tahmin edilmektedir.

Patlama nedeniyle internete aşırı yüklenme meydana geldi. Çoğu kişi patlama nerede, nasıl oldu, yaralı ve ölü sayısı kaç gibi soruları merak ettiğinden internete girdi. Patlama ile ilgili paylaşım yapanlar ve özellikle video ile fotoğrafların sürekli yüklenmesi de interneti yavaşlattı.

İSTİKLAL’DE PATLAMA

Daha kısa bir süre önce başkent Ankara’da meydana gelen patlamada birçok vatandaşımızı kaybetmiştik. Ankara patlamasının ardından yeni bir patlama olacağı, Nevruz etkinlikleri öncesinde PKK’nın yeni eylemler düzenleyeceği açıklanmıştı.

Söylenen ve yapılan paylaşımlar doğru çıktı. 19 Mart Cumartesi günü İstanbul İstiklal’de yeni bir patlama meydana geldi. Yapılan son açıklamalara göre patlamada 4 vatandaş hayatını kaybederken 20 kişi de yaralandı.

YORUMLAR

  1. osman dedi ki:

    yani bunların yavaşlamasından vatandaş olarak artık bir yerlerde yine patlamamı oldu diye yorumlanır oldu vatandaş olarak bunu bir şifre olararak algılar olduk

  2. tesettür elbise dedi ki:

    Yazıklar olsun bu kadarıda pes artık 2-3 saat erişim engeli koydugunuz zaman elinize ne geçiyor zaten 2-3 saat sonra yine sosyal medyada paylaşımlar yapacak lar madem öyle bir niyetiniz var kökten kapatın bitsin bu olay !

  3. Gökçen dedi ki:

    Terör ve canlı bomba saldırılarına karşı bildikleri tek çözüm ve mücadele aracı internet yavaşlatmak! Bravo!

  4. canıtez dedi ki:

    eleştirilere gelemiyorsanız bırakacaksınız arkadaş bu yönetimi insanın işi var gücü var nedir bu ya.. şuan onca siparişim var alamıyorum gönderemiyorum sonra biz yaptık oldu diyin… oldu oldu da ne oldu hiç birşey 0+0 elde var koca bir 0 (sıfır)

  5. Veysel ! dedi ki:

    BÖYLE CEMİYETİN …

  6. ahmet dedi ki:

    Allah aşkına şu AKP artık oy atmayın abi ya ders çalışacam giremiyorum youtubeye Allah belanızı versin cehennemin dibine gidin

    1. selçuk dedi ki:

      Ulan demiyorsuniz ki internetsiz nefes alamıyoruz adeta zombi olmuşuz … yok ders çalışacaktım yok internet yok satış yapamadım yok cart yok curt… bırakın interneti bi gün çıkın dolaşın belki beyniniz açılır.

      1. YETİİNTERNETİNSUCUNE dedi ki:

        İNTERNETEN NE İSTİYORSUNUZ LAF ETME BİZE BİZ OLMASAK BU DÜNYA OLMAZZ Bİ SAVAŞ CIKSA YAŞINCANMI SANIYORSUN 🙂 HAHAHAHA BİZ YASIYCAZ OYUN OYNAYAN ZEKA MİLLETİ YASAYACAK SADECE OYUN OYNAPI SON SEVİYE STRATEJİ OLANLAR YASAYAKK ŞİMDİ HERKES USUN VE TEKNOJİNİN BEYNE FAYDALARINI İZLESİN

    2. Anıl Yıldırım dedi ki:

      AKP PİŞMANLIKTIR SİZİN YAPACAGINIZ ERİŞİM KONTROLÜNÜN DÜNYANIN SONUNU AKP GETİRCEK GÖRÜRSÜNÜZ SİZ

  7. erkan dedi ki:

    sevgili devlet ağzımdan süper ağır küfürler çıkarak sana diyorum ki senin yüzünden şuan bir ton para kaybettim sen eleştiri almamak için interneti her yavaşlattığında işi internetle olan herkes ağır darbeler alıyor senin kafan bu kadarmı basıyor bu zararlarımızı senmi ödeyeceksin yada senin köpeğin olan internet sağlayıcılarımı allah hepinizin belasını versin

    1. selçuk dedi ki:

      Devlete ettiğin o küfürlerin aynısını Anana iade ediyorum bende.

  8. ozan dedi ki:

    faceebokk twitter giremıyorum yetter ardık yaaaa

    1. Miraç dedi ki:

      devletin admaın parasına elleme hakkı yok

  9. serkan dedi ki:

    internetin yavaşlamasından birçok kişi olumsuz etkileniyor çözüm bu olmamamlı

  10. Duru dedi ki:

    Ne zaman acilcak

  11. yılmaz dedi ki:

    istihbaratı uyuyan devletim*internet yasaklarıyla mı bulacak hainleri vah ki vah.2milyon arabı kürdü vb mülteciyi doldurdular ülkeye* ondan sonra tarerist ara.daha çok bomba patlar daha çok ocaklar söner.

  12. yılmaz dedi ki:

    Türkiyenin her ili mahallesi hatta köyü ne olduğu belirsiz mülteci doldu.bunlar kapalı bir alanda tutulamaz mıydi?sırdan aranmadan geçtiler istedikleri yere serbestçe gittiler.yakında bizleri yerimizden ve canımızdan ederlerse şaşmayın.avrupa enayi mi de bunları içine sokup düzenini bozsun.biz enayiyiz gideni de geri alırız.kendi yoksulumuza bakmaz bunlara bakarız.

  13. emre dedi ki:

    ne zaman eski halinde dönecek

  14. Miraç dedi ki:

    patlama videolarına youtubde telif atsın devlet biz napalım 🙁

  15. çağla dedi ki:

    internet ne zaman açılacak peki?? ve bu arada milletimizin başı sağolsun