Dolar 32,5769
Euro 35,0003
Altın 2.428,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 16°C

İLÇEMİZ AYANCIK 1963’TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA

Ayancık’ta yaşanan sel felaketinde şehirdeki yıkım havadan görüntülendi. Gece saatlerinden itibaren devam eden sağanak yağış Ayancık’ı vurdu. Şehirde sabahın erken saatlerinden itibaren yağmurun etkisiyle taşan Ayancık Çayı, ilçeyi sular altında bıraktı.

İLÇEMİZ AYANCIK 1963’TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA
16 Ağustos 2021 12:52

Ayancık’ta yaşanan sel felaketinde şehirdeki yıkım havadan görüntülendi. Gece saatlerinden itibaren devam eden sağanak yağış Ayancık’ı vurdu. Şehirde sabahın erken saatlerinden itibaren yağmurun etkisiyle taşan Ayancık Çayı, ilçeyi sular altında bıraktı.

Sağanak yağışlarla birlikte Ayancık’ın tüm karayolu ulaşımı bir anda kesildi. Sahil yolu ve Erfelek-Ayancık yolunda birçok noktada toprak kayması meydana geldi.

İlçeye ulaşım yolları, üzerine düşen kayalar ve toprakla kapandı. Bazı noktalarda ise dağdan gelen sular ile selden şelaleler oluştu. Ayancık ilçesine son 24 saatte metrekareye 240 kilogram yağış düştü.

Ayancık Yenikonak dere yatağında bulunan Ayancık Orman İşletmesi’ne ait tomruk deposunun sele kapılmasıyla birlikte tomruklar ilçe merkezinde bulunan 3 köprünün 2’si yıkarken, diğeri ise büyük hasar gördü. 1963’te yaşanan afeti hatırlarsak son yaşanan selin, 1963’teki Ayancık selinden daha büyük olduğunu görebiliriz.

BAŞKAN KAYA “TOMRUKLAR BİZİ BU HALE GETİRDİ”

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya “Çay ağızlarına yapılan kereste yığıntıları bizi bu hale getirdi. 3 köprünün 3’ü de kullanılamaz halde. Ülke genelindeki bütün belediyeler; İş makinaları, gıda ve su yardımları,  devletimize bağlı iş makinalarınında yardımlarıyla İlçemizi ulaşıma kontrollü bir şekilde açmış bulunmaktayız.  Ulaşamadığımız köylerimiz var. Bunun içinde Ayancık Doğa ve Off Road Kulübü (Ayandoff) ve ülke genelindeki Off Road  kulüpleri, AFAD ekipleri ve Güvenlik güçlerimiz ilçemizde mağdur kalan köylerimize gıda, su gibi malzemeleri ulaştırmaya çalışıyor. Çok üzgünüz her ne kadar yaraları sarmaya çalışıyoruz desekte can kayıplarımız var ve yaralarımızı sarmak mümkün değil. Türkiye’nin her bir yanından desteğe gelen tüm Belediyelerimize, Polisimize, jandarmamıza, Askerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, destek veren herkese sonsuz şükranlarımızı sunarız.” dedi.

TOMRUK DEPOSUNU KALDIRMAK İSTEYEN ESKİ KAYMAKAM

ÇAĞLAYAN KAYA KONUŞTU; FELAKET ‘GELİYORUM’ DEMİŞ

Ayancık’ta selde yıkımı artıran tomruk deposunun eski kaymakam Çağlayan Kaya tarafından kaldırılmak istendiği ancak kendisine yöreden tepkiler geldiği için kaldırmadığı söyledi.

Selin vurduğu Ayancık ilçesinin eski Kaymakamı Çağlayan Kaya, beş yıl önce Orman İşletme Müdürlüğü’nün derenin kenarında izinsiz şekilde tomruk deposu kurduğunu tespit etti.

Kaya, selde yıkıcı etkiyi arttıracağı için depoyu dağ yamacına taşımak istedi. Muhtarlar ve köylüler “Kaymakam ekmeğimizle oynuyor” diye ayaklanınca Kaya, tayinini istedi. Dört yıl sonra bugün, Kaya’nın öngördüğü üzere, derenin kenarındaki tomruklar felakete yol açtı.

Kaya, “Dediğim şekilde müdahale edilse üç köprü, pazar yeri ve sanayi sitesi yıkılmazdı. Tomruklar hasar vermezdi” dedi.

İLÇEMİZ AYANCIK 1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA İLÇEMİZ AYANCIK 1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA İLÇEMİZ AYANCIK 1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA İLÇEMİZ AYANCIK 1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA İLÇEMİZ AYANCIK 1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA İLÇEMİZ AYANCIK 1963'TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.