Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

İlçe Müftülüğü'nden Kadınlar Günü Programı

Ayancık İlçe Müftülüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı düzenledi

İlçe Müftülüğü'nden Kadınlar Günü Programı
9 Mart 2015 10:16

Ayancık İlçe Müftülüğü tarafından 6 Mart Cuma günü saat: 10.00’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ayancık Halk Eğitim Merkezi Salonunda Bayanlara yönelik olarak bir program düzenledi. Program Beşiktaş Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Rümeysa HANÇER’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından İlçemiz Müftülüğü Uzman Vaizi Sümeyra AVCI ‘İslâm’da Kadının Değeri ve Toplumdaki Yeri’ konulu bir Konferans verdi. Kadınların katılımının yoğun olduğu programda Sümeyra AVCI konuşmasında: “Allah-u Teâlâ’nın insanoğlunu kadın ve erkekten yarattığını, erkek ve kadın olarak yaratılan insanoğlunun bu dünyaya gelişinde hangi gruptan meydana gelmek istediğinin kendi tercihine bırakılmış bir durum olmadığını, insanların erkek veya kız olarak dünyaya gelişinde kendi tercihlerin olmadığını, erkek veya kız çocuğunun dünyaya gelişinde Yaratanın iradesinin olduğunu anlattı.

İnsanlar arasında erkek olarak yaratılmanın bir ayrıcalık olduğunun kabul edile gelmiş olduğunu, Oysaki Yaratan katında durumun böyle olmadığını, Yaratılışta eşit olan kadın ve erkek arasındaki üstünlüğün yaratılış itibariyle değil, Allah’tan sakınma (Takva) alanında olduğunu ifade etti.
İlçe Müftülüğü'nden Kadınlar Günü Programı
İlçe Müftülüğü'nden Kadınlar Günü Programı
AVCI: İslam Dininin kadınlara verdiği değeri daha iyi anlamak için İslam gelmeden önce kadınların toplum içindeki durumlarının neler olduğunun bilinmesi gerektiğini anlattı. İslam diniyle beraber kız çocuklarının horlanmasının ortadan kalktığını, onları diri diri toprağa gömen zihniyetin değiştiğini, Yüce Rabbimizin kutsal kitabımızda kızların diri diri toprağa gömülmesini yasakladığını ifade etti. 

“Yoksulluk korkusuyla çocukları öldürmenin büyük günah olduğunu anlattı.

Günümüzde kadın haklarına yönelik gerçekleştirilen hak ihlallerinin ve kadına yönelik şiddetin sebebinin asla İslâm Dini olmadığını ifade etti. Sümeyra AVCI konuşmasını Müslüman Kadın profiliyle ilgili Rol modellerden örnekler vererek sonlandırdı. Program Kuran Kursu hocası Ayşe KUMANDAŞ’ın Duasıyla sona erdi. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.