Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

İl Emniyet Müdürü’nden SGC’ye ziyaret

Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Gazeteciler Cemiyeti (SGC)’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

İl Emniyet Müdürü’nden SGC’ye ziyaret
Aslan Özdemir
20 Nisan 2017 13:49

Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Gazeteciler Cemiyeti (SGC)’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Hayrettin Kaya

Balıkesir Emniyet Müdürü iken İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile  Sinop’a atanan ve görev yaptığı yerlerde başarılı çalışmalarının yanı sıra yazdığı şiir kitapları ve güzel şiir okuması nedeniyle,”Şair Müdür” olarak da bilinen Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Gazeteciler Cemiyeti (SGC)’ye bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Kırşehir’li Şair Müdür Dağdeviren’in ziyaretinde kendisini, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada ile Yönetim Kurulu ve üyelerden Erkan Turan, Mustafa Genç, A. Fatih Yılmaz ile Hamdi Gökçen karşıladılar.

Ziyarette, güncel ve çeşitli konularda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Kendisine, göreve başladığı kısa süre içerisinde yazdığı,”ŞirinSinop”adlı şiirinde ilham kaynağı sorulduğunda, Sinop’u üç taraftan saran mavi Karadeniz’den ve martılardan esinlendiğini belirten İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’in,”Düşünce” ve “Yeter ki Yalan Sevme” adlı şiir kitapları da bulunuyor.

Sinop Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Hikmet Kurada ile Yönetim Kurulu ve üyelerden Erkan Turan, Mustafa Genç, A. Fatih Yılmaz ile Hamdi Gökçen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek,  36 sene önce 25 Şubat 1981 tarihinde kurulan Cemiyet ile ilgili belge ve fotoğrafları içeren bir dosyayı İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’e vererek, amaçlarının basın, ahlak ve etik kurallar çerçevesinde, sorumluluk bilinci içerisinde görev yapan basın mensuplarının tüm sorunlarını, üyesi bulundukları Türkiye Gazeteciler Federasyonu kanalı ile yetkililere ulaştırmak olduğunu söylediler.

Ercan Dağdeviren Kimdir?

Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, 1969 yılında şairler ve ozanlar kenti Kırşehir’in Kaman ilçesi Benzer köyünde doğdu.İlk ve ortaokulu memleketinde bitirdi ve 1983 yılında Polis Kolejine girdi. 1987’de Polis Kolejinden, 1991 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra Elazığ Fırat Üniversitesinde yüksek lisansını yaptı.

Sırasıyla Ankara, Elazığ, Antalya ve Zonguldak illerinde görev yaptı. 1998-2001 yılları arasında Paris, UNESCO’da bulunan Türk temsilciliğinde güvenlik ataşesi olarak görev yaptı.

Ercan Dağdeviren Balıkesir Emniyet Müdürü iken telsizden yaptığı anonsla, Fethullahçı terör örgütü içerisinde yer alan polislere seslenip teslim olmalarını istemişti.

Dağdeviren, “Tasması başkasının elinde bulunan meslektaşlarıma sesleniyorum. Belki bugün bu son şansınız olabilir. Sizleri halkın oylarıyla, milli iradeyle göreve gelmiş hükümetimize ve devletimize biat etmeye davet ediyorum. Öz devletinizin kucağına özür dileyerek gelmenizi diliyorum” sözleriyle gündem olmuştu.

İkinci anonsunda ise Haber Merkezi’ne seslenerek kontrol ve kapama bölgeleri başta olmak üzere kent merkezinde görev yapan tüm personelin istek ve ihtiyaçlarının Polis Evi Müdürlüğü tarafından karşılanması talimatını veren Dağdeviren, “Hain FETÖ terör örgütüne karşı gece gündüz demeden özveriyle görev yapan personelimiz, her isteğiyle ilgili varsa şimdi çekinmeden mandala basarak söyleyebilirler” demişti.

Dağdeviren, hemen ardından yaptığı anonsta ise “Polis Evi Müdürümüz’ü konuyla ilgili bilgilendirin. Polis Evi Müdürümüz kentin değişik noktalarında görev yapan tüm personelimize ulaşarak, ne istediklerini teker teker sorsun. Adana isteyene Adana, kola isteyene kola, havyar isteyene havyar tedarik edilip görev noktalarına götürülsün” emrini vermişti.

Şair ve ozanlar kenti Kırşehir doğumlu olan Sinop’un şair ruhlu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Balıkesir’den gelip Sinop’taki görevine başladıktan hemen sonra Sinop’un güzelliğinden ve denizdeki martılardan ilham alarak Sinop için de güzel bir şiir yazarak şu mısraları kaleme aldı:

SİNOP 

İSTANBUL SENİN GİBİ SEN İSTANBUL GİBİSİN
BİR FARKIN VAR SADECE SEN BİRAZCIK ŞİRİNSİN
VARSIN OLSUN EY SİNOP SEN ŞİRİNDE GÜZELSİN
GECEN AYRI MEST EDER MEHTAP DENİZE YANSIR
CEZAEVİN HÜZÜNLÜ İÇİNDE BİNLERCE SIR
YILDIZIN IŞIL IŞIL OYNAR MUTLULUK TAŞIR
SARAYDÜZÜ DURAĞAN DİKMEN GERZE BOYABAT
ERFELEKTE ŞELALE AYANCIKTA BİR TUR AT
MANTI KESTANE BALIK TÜRKELİNDE KAL YAT
DENİZ HERKESİN AŞKI SARMAŞ DOLAŞ ŞEHİRLE
AY YILDIZLI ALBAYRAK CEZAEVİ VE KALE
FENER IŞIK VERDİKÇE ŞARKI SÖYLER İSKELE
KUZEYİN UÇ NOKTASI OK GİBİ UZANMIŞSIN
DENİZ ORMAN MAVİ GÖK YEŞİLE BOYANMIŞSIN
HAMSİLOS TA KIVRILIP GİZLENİP SAKLANMIŞSIN
MARTILAR KANAT AÇMIŞ SÜZÜLÜR GÖKYÜZÜNDE
MUTLULUK HUZUR ŞEHRİ TEBESSÜM VAR YÜZÜNDE
İNSANI BAŞKA GÜZEL ÖZÜNDE BİR SÖZÜNDE
SİNOP ŞİRİN İSTANBUL BU GÜN TANIŞMA GÜNÜ
DENİZİN GÖKYÜZÜNÜ YEŞİLİN MAVİLİĞİ SARILIP ÖPÜŞÜNÜ
MUTLULAR ŞEHRİ SINOP SEVDİM SAMİMİ GÜLÜŞÜNÜ

Sinop’un şair ruhlu İl Emniyet Müdürü Ercan,hemşehrisi olan Kırşehir’li büyük ozan Neşet Ertaş’ın vefatından sonra duyduğu üzüntülerini de şu mısralarla dile getirmiştir:

Büyük Ozan Neşet Ertaş’a  

Bozkırda açan türkü çiçeği
Soldun zamansızca türküler yetim
Kırşehir ilinin tek sevdiceği
Sensiz boynu bükük tüm memleketin.

Çile ile geçti ömrünün çoğu
Elinde bağlaman gözünde buğu
Adam mı adam, öz, halkın çocuğu
Türküler ebedi hep vasiyetin.

Sen gariptin şimdi memleket garip
Nasıl güleceğiz toprağa verip
Kansere yenildin, bahtını yenip
Yaş doldurdun gözlerine milletin.

Bundan gayrı çalınacak sazların
Bize rehber senin sade sözlerin
Dane benlilerin mühür gözlerin
Ah yalan dünyadan sende göç ettin.

Seyhan’ın Zahiden Leylan ağlamış
Bozlağın çaldıkça yürek dağlamış
Tezenen sazına küsmüş vurmamış
Babanın yanında yeni nöbetin.

Haber: Hikmet Kurada / Sinop

İl Emniyet Müdürü’nden SGC’ye ziyaret

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.