Dolar 32,5610
Euro 34,6876
Altın 2.491,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

İl Başkanı Ali Çöpcü; “ Sinop’a Milyonlarca Liralık Yatırım Geliyor

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali ÇÖPCÜ , Sinop Üniversitesinin Akedemik Yılı Açılış Töreni’ne katılmak üzere Sinop’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN’ın ziyaretini değerlendirdi.

İl Başkanı Ali Çöpcü; “ Sinop’a Milyonlarca Liralık Yatırım Geliyor
24 Ekim 2016 11:39

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali ÇÖPCÜ , Sinop Üniversitesinin Akedemik Yılı Açılış Töreni’ne katılmak üzere Sinop’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN’ın ziyaretini değerlendirdi.

 

Sinop programında Valilik, AK Parti İl Teşkilatı , Sinop Üniversitesi ziyaretlerinde bulunan, Belediye başkanları, yerel esnaf, STK Temsilcileri, işadamları ve kanaat önderleri ile bir araya gelen  Sinop’a Milyonlarca Türk Lirası kaynak aktarılacağının altını çizen Çöpçü şu değerlendirmelerde bulundu;

 

Millete Hizmetle Geçen Dolu Dolu 14 Yıl!

AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü açıklamasının başında son 14 yılı değerlendirerek; Geride bıraktığımız 14 yılda, milletimize hizmet yolunda sayısız yatırım ve destekle büyük sıçrama yaşayan ülkemiz, 21. Yüzyılın en iddialı ülkesi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

İlimizde de ulaşımdan sağlığa, eğitimden tarıma, gençlik hizmetlerinden kültür ve turizme, sosyal politikalardan, kalkınma ajansları desteğine sayısız başlıkta büyük reformlara imza atıldı.

Geçtiğimiz günlerde Üniversitemizin Akademik Yılı Açılış Töreni için ilimize gelen Kalkınma Bakanı’mız Sayın Lütfi ELVAN’ı ağırladık.

Doğası, tarihi, kültürel dokusu itibariyle Türkiye’nin keşfedilmemiş cenneti olan ilimiz, en önemli geçim kaynaklarımızdan olan balıkçılık ve orman zenginliğimizin potansiyeli ile de Sayın Bakanımızın odak noktası oldu. Kalkınma Bakanı’mız Sayın ELVAN, sahip olduğumuz tüm bu avantajlarla doğru orantılı olarak ilimizin alması gereken altyapı desteklerinin en kısa zamanda aktarılacağının müjdesini verdi.

 

Sinop’a Milyonlarca Liralık yatırım geliyor

Milletvekilimizin, teşkilatımızın ve valiliğimizin ilimizin durumu ve gereksinimleri konusundaki bilgilendirmesi yanı sıra ilimiz esnafı, STK Temsilcileri, işadamlarımız, kanaat önderlerimiz ile  bir araya gelen Kalkınma Bakanımız Sayın ELVAN, ilimizin sosyo- ekonomik gelişmişlik sıralamasını belirleyecek olan yaklaşık olarak 10 MİLYON TL’yi bulan teşvik, destek ve yatırımın sağlanacağı müjdesini verdi.

 

Sinop Doğu’ya ve İç Kesime Bağlandı, sıra Batıda…

Kalkınmanın en temel unsuru hiç şüphesiz ulaşımdır. Diğer iller ve bölgelerle ulaşım bağlantımızın sağlıklı olmaması nedeniyle gerek yatırımcı gerekse turist açısından göz ardı edilen ilimiz, kalkınmada geri kalmışlığın makus talihini yaşamıştır.

AK Parti döneminde, gerek Samsun  yolu, gerekse Kargı Yolu ile Doğu  ve iç kesimle sağlanan bağlantımız, Batı Karadeniz yoluyla da Türkeli ve Ayancık ilçe yollarımız başta olmak üzere, İstanbul ve Avrupa bağlantımızı can güvenliği, zaman ve maliyet gibi yatırım ve turizmi direk etkileyen külfetten kurtaracaktır.

“AK Belediyecilik” anlayışı Şart…

Sinop, yapımı devam eden Batı Karadeniz sahil yolunun tamamlanmasıyla, bölgemizin en önemli cazibe merkezi olarak yerini alacaktır. O gün geldiğinde, siyasetçisiyle, yatırımcısıyla, ulaşımıyla, konaklamasıyla, trafiğiyle, otoparkıyla, kısacası şehrin alt yapısıyla üst yapısıyla hazır olmalıyız. Bugünün şartlarıyla geç kalınmış Belediye Hizmetlerinin eksikliğini yerel halk olarak bizler yıllardır hissederken, yaz turizminde ilimize gelen misafirlerimizin hayran kaldığı doğamıza, tarihimize, yeşilimize, denizimize karşın barınma, trafik, otopark, restoran, sahil hizmetlerinin yetersizliği en sık karşılaştığımız şikayetler arasında baş gösteriyor.

Köylerimize Müjde! 800 Km’lik köy yolumuz asfalt oluyor…

Yine bir o kadar önem taşıyan konu ise köy yollarımızdır. Sayın bakanımızdan aldığımız bir diğer müjde ise hükümetimizin ve kalkınma ajanslarımızın desteğiyle, halen stabilize veya toprak olan 800 Km’lik köy yolumuzu  asfaltlama çalışması için maddi kaynağın yanı sıra konkasör ve plenti desteği sağlanacak omasıdır.

 

SAKARYA Caddemizin %75’i hükümetimizden!

Hükümetimizin Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda 2006 yılında kurulan, bölgeler arası farklılıkları öncelik gözeterek; Belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının projelerine destek veren kalkınma ajansı ilimizde de Sinop Belediyesi kanalı ile, tamamlanan mezbahamıza ve yapımı halen devam eden Sakarya Caddemize %75 oranında gerekli desteği sağlanmıştır. Hemşerilerimize hayırlı olsun…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.