Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
17°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 16°C

iF DESIGN AWARDS 2024 Sonuçları Açıklandı

iF DESIGN AWARDS 2024 sonuçları açıklandı! Dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan iF Tasarım Ödülleri’nin kazananları belli oldu. Detaylar için hemen tıklayın!

iF DESIGN AWARDS 2024 Sonuçları Açıklandı
15 Mart 2024 17:06

1953 yılından bu yana dünyanın en iyi tasarım, mimarlık ve iç mimarlık ürünlerini onurlandıran Almanya merkezli prestijli tasarım ödülü iF DESIGN AWARDS‘ın 2024 edisyonu sonuçlandı. İç Mimar Yeşim Kozanlı liderliğindeki Yeşim Kozanlı Mimarlık, mimari ve iç mimari tasarımını üstlendiği Radisson BLU Hotel Kaş projesi ile “Hospitality Interiors” kategorisinde iF DESIGN AWARDS ödülüne layık görüldü.

Radisson BLU Hotel Kaş Projesi

Kaş’ın batısında, doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla bilinen Radisson BLU Hotel Kaş projesi, tasarım ilhamını bölgenin topografik yapısından ve kültürel bağlamından alıyor. Geleneksel yapılarda kullanılan doğal taş cepheler, alaturka kiremitler, el yapımı özel seramiklerle kaplı yüzeyler ve ahşap doğramalar gibi yapısal öğeler modern ve fonksiyonel şekilde projeye aktarıldı.

Duvarlar, nesiller boyu aktarılan bilgiyle hayat bulan geleneksel “köy sıvası” tekniği ile kaplandı. Bu sıva, estetik açıdan sadece Kaş’ın özünü yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda doğal bir yalıtım da sağlıyor. Toprak tonları, bu doğallığı destekleyerek odalara sıcaklık katarken bu tonların modern bir tasarımla harmanlanması, sakin bir atmosfer yaratıyor.

  • Açık ve kapalı mekanlar arasında kolay geçiş sağlayan cam cepheler ve sürgülü paneller, doğanın huzurlu ritminin iç mekanlara taşınmasını sağlıyor.
  • Radisson BLU Hotel Kaş sürdürülebilirlik ilkesiyle hareket ediyor: Kaş’ın doğal güzelliklerini korumak ve çevreye minimum zarar vermek için atık yönetimi, enerji tasarrufu ve su koruma uygulamalarını da benimsiyor.
  • Bulunduğu bölgeye saygılı bir mimari çizgiye sahip olan Radisson BLU Hotel Kaş sadece bir otel değil, aynı zamanda Kaş’ın ruhunun, tarihinin ve doğasının hissedilebileceği ve yaşanabileceği bir deneyim alanı olarak planlandı.

Kaş’ın benzersiz güzelliklerini keşfetmenin ötesinde, kentin hikayesine dokunmayı ve onunla bir bütün olmayı vadeden otelin tasarımı, “yeniyim ama buralıyım” fikrini her alanda misafirlerine hissettirecek şekilde, Kaş’ın tarihine, kültürüne ve doğal zenginliklerine saygı gösteren bir anlayışla ele alındı.

Yeşim Kozanlı Mimarlık, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden mezun olan ve profesyonel iş hayatına başlayan Yeşim Kozanlı liderliğinde faaliyet göstermektedir. Yeşim Kozanlı Mimarlık, sektörde 25 seneyi aşkın deneyimiyle dünya markalarına iç mimari ve mimari çözümler sunarken, Türkiye ve yurt dışında hizmet verdiği markalarla nitelikli bağlar kurmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.