25 Temmuz 2026, 19:05:54
Dolar 47,3323
Euro 53,8589
Altın 6.168,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Yağmurlu
Sinop
22°C
Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 27°C
Sal 28°C
Çar 27°C

İBB, Kuvvetli Sağanak Yağışa Karşı Sahada

İBB, Kuvvetli Sağanak Yağışa Karşı Sahada
25 Temmuz 2026 18:05

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran ve bazı bölgelerde metrekareye 60 kilogramı bulan yoğun yağış bırakan kuvvetli sağanağa karşı İBB ekipleri seferber oldu.

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran ve bazı bölgelerde metrekareye 60 kilogramı bulan yoğun yağış bırakan kuvvetli sağanağa karşı İBB ekipleri seferber oldu. AKOM koordinasyonunda; 5 bin 638 personel ve 2 bin 74 araçla sahada olan ekipler, akşam saat 17.00’ye kadar aralıklarla sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle meydana gelen olumsuzluklara ve su baskınlarına anında müdahale ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent genelinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışın yaşamı olumsuz etkilememesi adına tüm birimleri ile alarm durumuna geçti. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda; İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, İSTAÇ, Zabıta, Park Bahçeler, İBB Trafik, Yerinde Çözüm, İETT, Metro İstanbul ve İGDAŞ birimlerinden toplam 5 bin 638 personel ile 2 bin 74 araç ve iş makinesi sahada çalıştı.

METREKAREYE 57 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İstanbul’da Cumartesi saat 02.30’dan itibaren başlayan sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri, 30-40 dakika gibi oldukça kısa bir zaman diliminde metrekareye 10-40 kilogram aralığında düşen yağış kent genelinde etkili oldu. Ölçümlere göre en fazla yağış Şile Darlık Köyü’nde metrekareye 57 kilogram olarak kaydedildi. Üsküdar’da 30 kilogram, Eyüpsultan’da 26 kilogram, AKOM istasyonunda 23 kilogram ve Şişli’de 21 kilogram yağış ölçüldü.

YAĞIŞLARIN SAAT 17.00’YE KADAR SÜRMESİ BEKLENİYOR

Yağışların ilerleyen saatlerde saatte 20 ila 50 kilometre hızındaki kuvvetli rüzgârla birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Özellikle Avrupa Yakası Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası genelinde gök gürültüsü, şimşek ve kuvvetli sağanak yağışların akşam saat 17.00’ye kadar etkili olacağı, gece boyunca ise aralıklarla hafif yağışların görülebileceği tahmin ediliyor.

İBB ekipleri, şu ana kadar komuta merkezlerine ulaşan olaylara hızla müdahale ederek yollarda ve alt geçitlerde oluşan göllenmeleri gidermek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.