Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

HTC Çöküyor! 100 Milyon Dolar Zarara Uğradı

Android akıllı telefon üreticisi HTC, finansal raporunu yayınladı. Raporda gözüken bilgilerde HTC markasının 100 milyon ABD dolarından daha fazla zararı olduğu gözlemlenirken HTC daha önce de başarısız olmuştu.

HTC Çöküyor! 100 Milyon Dolar Zarara Uğradı
7 Şubat 2016 19:25

Android akıllı telefon üreticisi HTC, finansal raporunu yayınladı. Raporda gözüken bilgilerde HTC markasının 100 milyon ABD dolarından daha fazla zararı olduğu gözlemlenirken HTC daha önce de başarısız olmuştu.

HTC, bu hafta yayınladığı en son finansal rapor ile oldukça iç karartıcı bir çeyreği duyurmakta. Bir önceki çeyrekte %20 gelir artışına rağmen, 3.4 milyar TWD (yaklaşık 101 milyon ABD doları) zarar bildirdi ve bu da zarar bildirilen arka arkaya üçüncü çeyrek oluyor.

Ancak Tayvanlı firma, yaptığı basın açıklamasında gayet cesur bir görüntü sergilemekteydi ve “Desire serisi akıllı telefonlar ile momentum yakalandığını” ve “Ekim ayında yayımlanan özel Android HTC One A9 telefonunun Asya, ABD ve Avrupa’da oldukça iyi karşılandığını” söylemekteydi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde HTC, One A9’un sorunlu ABD yayımından bahsetmedi. Bu sorunların arasında dağıtım gecikmeleri ve bazı modellere ulaşım konusunda karmaşa bulunuyordu.

Basın açıklaması, HTC’nin yaklaşık bir yıl önce piyasaya sürülen One M9’dan da bahsetmiyordu. Ancak TNW’nin raporuna göre firma CFO’su Hui-Ming Cheng, üst seviye cihazlarda gelirin “zorlandığını” kabul ediyor.

Cheng “samimi olmak gerekirse, üst seviye (telefonlarımız) pek başarılı olmadılar; hatta üst seviyelerimiz bütün 2015 döngüsü boyunca beklentilerimizin çok altında kaldı” cümlesini kurmakta. HTC’nin bir iki yeni “kahraman ürün” sunması gerektiğini de cümlelerine ekleyen Cheng, firmanın bu yıl orta ve üst seviye cihazlara büyük yatırım yaptığını belirtmekte.

Bu durum, HTC’nin ilk kez üst seviye 2015 telefonlarının başarısız olduğunu kabul etmesi olmuyor. CEO Cher Wang One M9’un yayımını takiben geçtiğimiz Haziran ayında yaptığı konuşmada, bir sonraki üst seviye telefonlarının tasarım ve yenilik olarak belirgin geliştirmelere sahip olacağını söylemişti…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.