Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Hollanda’ya ‘Gülen’ talebi

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Fethullah Gülen Cemaati’nin yurtdışındaki örgütlenmesi ile de mücadele edeceklerini belirterek, bu konuda Hollanda hükümetinden yardım isteyeceklerini söyledi.

Hollanda’ya ‘Gülen’ talebi
Aslan Özdemir
26 Temmuz 2016 11:25

Hollanda Televizyonu’na (NOS) konuşan Büyükelçi Arslan, Türkiye’nin Fethullah Gülen Cemaatini “terör örgütleri listesine aldığını” anımsattı.

Hayrettin Kaya

BBC Türkçe’nin haberine göre; Arslan, Avrupalı müttefiklerin, IŞİD konusunda olduğu gibi, Gülen Cemaati ile mücadelede de işbirliği yapması çağrısında bulundu.

Türk Büyükelçi, Hollanda’daki cemaate ait okulların, eğitim fonu tarafından desteklendiğine işaret etti ve bu okulların, “karanlık planlara” sahip bir harekete bağlı olduğunu belirtti.

Sadık Arslan, bazı Hollandalı yorumcuların dile getirdiği, “darbe girişimi Erdoğan’ın senaryosu” görüşünü ise “incitici” olarak değerlendirdi. Büyükelçi, “Tabii ki bu doğru değil. Çoğunluğu sivil 250 ölü ve 1500 yaralıdan söz ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Arslan’a göre, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin Fethullah Gülen Cemaatince gerçekleştirildiği “gün gibi ortada.” Arslan, bu konuda yüzlerce ifade ve belge bulunduğunu vurguladı.

‘HOLLANDA TERÖRİSTLERE SEMPATİ DUYMAMALI’

Arslan, Hollanda’dan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen saldırı sonrasındaki gibi etkileyici bir destek beklediklerini söyledi.

Türk Büyükelçi, F-16 uçakları ile TBMM’nin bombalandığını anımsattı. “Hollanda ve Avrupa, teröristlere sempati duymamalı, onlara kucak açmamalı” diye konuştu.

Sadık Arslan, Hollanda’da Fethullah Gülen taraftarlarına yönelik saldırılar konusunda ise “Bu polisin işi, saldırganlar cezalandırılmalı” yorumunu yaptı.

Ancak Arslan, Türkiye’de yaşanan gerilimin Hollanda’ya yansımasının da anlaşılır olduğunu söyledi. Büyükelçi, bunu şu sözlerle ifade etti:

“Türk milleti korkunç bir şey yaşadı. Ne bekliyorsunuz, Gülencilerin boynuna mı sarılsınlar?”

Arslan, Türkiyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Rotterdam’da, Belediye Başkanı Ahmet Abutalip’in, Gülen Cemaati ile Türk örgütlerinin “masaya oturması” çağrısını da “abes” olarak değerlendirdi.

Büyükelçi bu öneriyi, “Paris saldırısı kurbanlarının yakınları ile saldırganların ailelerini aynı masaya çağırmaya” benzetti.

Arslan, Türkiye’deki darbe girişiminin başarısız olmasının, “Avrupa için büyük bir şans” olduğunu vurgulayarak, “16 Temmuz sabahı farklı bir Türkiye’ye uyanılsaydı, AB Brexit’ten (İngiltere’nin birlikten ayrılmasından) daha kara bir gün yaşardı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.