Dolar 32,5158
Euro 34,6136
Altın 2.489,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Hizmet İçi Eğitim Sona Erdi

2014 yılı Din görevlilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursları çerçevesinde Sinop İl Müftülüğü tarafından 24.03 – 30.04.2014 tarihleri arasında düzenlenen "Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlenen Belge Töreni ile sona erdi.

Hizmet İçi Eğitim Sona Erdi
28 Nisan 2014 11:00

2014 yılı Din görevlilerine yönelik Hizmet İçi Eğitim Kursları çerçevesinde Sinop İl Müftülüğü tarafından 24.03 – 30.04.2014 tarihleri arasında düzenlenen "Kur’an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlenen Belge Töreni ile sona erdi.

Taşmanlı Köyü Dizdaroğlu Mahallesi Camiinde düzenlenen ve 120 saat süren, Sinop İl Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi ve aynı zamanda Rehber Öğretici olan Cevdet ASLAN’ın görevlendirildiği kursta kursiyerler; Hitabet, Tecvid, Talim, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, İmam-Hatiplikte yapılan yaygın hatalar gibi konuları öğrendiler. 

15 görevlinin katıldığı kursun sonunda yapılan Belge Törenine Sinop İl Müftüsü Mustafa ERKAN’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Ramazan DOLU ve kursiyerler katıldı. 

Düzenlenen program İmam-Hatip Mustafa BAŞ’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kursiyerlerden oluşan ilahi ekibi tarafından  programda ilahiler okundu. 

Belge Töreninde bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa ERKAN, “İslam Dinini en güzel şekilde yaşamak ve anlatmak için  Kur’an-ı Kerimin hatasız okunmasını sağlamak, görevlilerimizin bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla bu yıl içerisinde düzenlediğimiz ikinci kursumuzun da nihayet sonuna geldik. Görüyorum ki arkadaşlarımız bayağı bir mesafe almış durumdalar. Rehber öğreticimiz Cevdet ASLAN hocama özverisinden dolayı teşekkür ediyorum. Belge Törenimizde bizleri yalnız bırakmayan İl Müftü yardımcımıza ve siz değerli kursiyerlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarının devamını yüce rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Hizmet İçi Eğitim Kurslarının periyodik aralıklarla bölge bölge devam edeceği öğrenildi. Bitirme Belgelerinin dağıtılmasının ardından çekilen toplu fotoğrafla program sona erdi. Celal ŞENASLAN Diyanet Haber SİNOP

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.