Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Hem de şehrin göbeğinde!

Hem de şehrin göbeğinde!
26 Haziran 2016 15:45

Hem de şehrin göbeğinde!

Ankara’da ODTÜ Anadolu Lisesi’nde okuyan ABD’li öğrenci Anna Brown, 10 Ekim 2015 tarihinde Başkentte patlayan ve 107 kişinin ölümüne neden olan bombalı terör saldırısı sonrası terör korkusu ile Ankara’yı terk ederek Sinop’a yerleşmişti.

16 yaşındaki Amerikalı kız öğrenci bu kez Sinop’ta ıraklı 2 göçmenin cinsel tacizine maruz kaldı.

Sinop’ta Gül ve Ahmet Kavazak adlı Türk ailenin yanında misafir olarak kalan Amerikalı öğrenci Anna Brown, Sinop’un merkezinde ve karayolu gezi güzergâhı üzerinde yürüyüş yaptığı esnada yanına gelen ve sonradan ıraklı göçmen olduğu anlaşılan 2 şahıs tarafından önü kesilerek güpegündüz öpülmek istendi. Çevredeki olayı gören vatandaşların yardımı ile tacizli Iraklı göçmenlerin elinden kurtarılan Amerikalı kız öğrenci Brown, korku dolu anlar yaşadığını belirtti.

SİNOPLULAR ÖFKELİ

Sinop Anadolu Lisesi 11/ E sınıfında eğitim gören Amerikalı kız öğrenci Anna Brown’a yapılan cinsel taciz olayını duyan Sinoplular ise yaşanılan duruma büyük öfke duyduklarını belirttiler “ Sinop Türkiye’nin en huzurlu ili ve Cumhuriyet tarihinde Sinop’ta böyle bir olayın vuku olduğu duyulmamıştır. Ne zaman ki bu göçmenler Sinop’a yerleştirildiler ondan sonra bu ve buna benzer hiçte hoş bulmadığımız ve bizlerin alışık olmadığı olaylar yaşanmaya başlanıldı. Eğer yetkililer bunları uyarıp gerekli önlemlerini almazlar ise Sinop’ta hoş olmayacak olaylar yaşanabilir.”diyerekten, olaya duydukları tepkiyi dile getirdiler.

ÖPMEK İSTEDİLER

Olayın şokunu hala üzerinden atamayan Amerikalı kız öğrenci Anna Brown ise “ Yolda yürüyordum ve önüme çıktılar ben bir şey soracaklarını sandım fakat bana doğru eğilip öpmeye çalıştılar. Bir an ne yapacağımı şaşırdım. Çünkü ben aylardır Sinop’tayım ve hiç böyle bir durum ile karşılaşmamıştım. Yanlarından uzaklaşmaya çalıştım ama onlar tacizlerini devam ettirdiler. O sırada çevredekiler gelerek yardımcı oldular ve ellerinden kurtuldum “dedi.

GÖÇMENLERİ DAYAKTAN POLİS KURTARDI

Bu arada olayı gören Sinoplular ile Iraklı göçmenler arasında sözlü tartışma başladı. Tartışma büyüyüp tam yumruklu kavgaya dönüşüyordu ki kendilerine yapılan ihbarı değerlendiren polis olay yerine geldi ve Iraklı göçmenleri öfkeli vatandaşların arasından çıkartarak polis otosuna bindirdi.

Daha sonra Amerikalı öğrenciyi evlerinde aylardır Misafir eden Ahmet Kavazak isimli Sinoplu Esnaf ve Amerikalı öğrenci Brown, zanlılardan şikayetçi olmak üzere Sinop İl Emniyet müdürlüğüne gittiler

Haber: Halk Sesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.