Dolar 32,4837
Euro 34,8581
Altın 2.421,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C

Hamilelere “Zika Virüsü” Uyarısı Durmak Bilmiyor!

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, “Zika Virüsü hamilelik içerisinde kadınlarda ‘mikrosefali’ denilmek olan küçük kafa, küçük beyin rahatsızlığına yol açmış olduğu başlıca çocuklarda zeka geriliği problemi gibi belirli rahatsızlıklara neden olmaktadır” diye söyledi. Cerit, yapmış olduğu açıklama durumunda, özellikle hamilelik dönemi içerisinde olan bayanların zika virüsü riskinden korunması uyarısında bulunuyor..

Hamilelere “Zika Virüsü” Uyarısı Durmak Bilmiyor!
25 Şubat 2016 23:23

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, “Zika Virüsü hamilelik içerisinde kadınlarda ‘mikrosefali’ denilmek olan küçük kafa, küçük beyin rahatsızlığına yol açmış olduğu  başlıca çocuklarda zeka geriliği problemi gibi belirli rahatsızlıklara neden olmaktadır” diye söyledi. Cerit, yapmış olduğu açıklama durumunda, özellikle hamilelik dönemi içerisinde olan bayanların zika virüsü riskinden korunması uyarısında bulunuyor.

Zika virüsünün sivrisinek aracılığı ile bulaşan bir hastalık olduğunu anımsatan Cerit, uzun kollu kıyafetler giyilerek, sinek kovucu ilaçlardan vücuda yada kıyafetlere sıkılarak korunulabileceğini belirtti.

Zika virüsünün öldürücü etkisinin bulunmadığını anlatan Cerit, virüsün en büyük tehlikesinin hızlı yayılım göstermesi olduğunu ifade etti.

Virüsün ateş, baş sağrısı ve kas ağrısı gibi bulgularının bulunduğunu aktaran Cerit, “Bu hastalıkta hastaneye yatışı olmuyor. Bu hastalık çabuk geçiyor. İnsanları öldüren bir hastalık değil. Ancak hamile kadınlara bulaşmasından korkuyoruz. Zika virüsü hamile kadınlarda ‘mikrosefali’ denilen küçük kafa, küçük beyin hastalığına yol açtığı için çocuklarda zeka geriliği gibi hastalıklara sebep oluyor. Hastalığa karşı hamile kadınlarımızın daha dikkatli olması ve sivrisineklerden çeşitli tedbirler ile korunması gerekiyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.