Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Halka ateş etmediği için…

15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında daha sonra adı Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde öldürülen er Kurtuluş Kaya’nın halka ateş etmediği için komutanı tarafından vurulduğu ortaya çıktı.

Halka ateş etmediği için…
Aslan Özdemir
3 Ağustos 2016 12:55

İstanbul’daki Kuleli Askeri Lisesi Lojistik Destek Komutanlığı emrinde kantinci olarak vatani görevini yapan Kaya’nın nasıl katledildiğiyle ilgili detayları aynı komutanlıkta askerlik yapan koğuş arkadaşları anlattı.

Hayrettin Kaya

“AHMET BİNBAŞI YAPTI”

Er İsmail Yurdakul: Önce tatbikat alarmı verdiler. Akşam 8-9 sıralarında Boğaz Köprüsü’ne götürüp yolu kestirdiler. Koğuş arkadaşım Kurtuluş Kaya gözünden vurularak yere düştü. Binbaşı Ahmet Taştan halka sıkıyordu. Fakat biz de kaçmayı denesek bizi de vuracaktı. Bunu Binbaşı Ahmet Taştan’ın yaptığını düşünüyorum. Gözlerini kan bürümüştü. İnsan evladı değiller. Ben korkudan silahımı alarak geri çekildim” dedi.

Er Mehmet Emre: Aynı şekilde kışladan çıkarıldıklarını anlattı. Beylerbeyi Sarayı önünde trafiği kestiklerini söyleyen Emre, Binbaşı Ahmet Taştan’ın polisle tartışıp havaya ateş açtığını söyledi. Sonrasında Boğaz Köprüsü’nde durup yolu kestiklerini söyleyen Emre, “Motosikletli bir kişi askerleri geçmeye çalıştı. Binbaşı Ahmet Taştan taradı. Yine Binbaşı Taştan ateş etmemizi etmezsek bizi vuracağını söyledi. Arkadaşımız Kurtuluş’u emre uymadığı için komutanın vurduğunu duyduk. Sabah silahlarımızı bırakıp teslim olduk” ifadelerini kullandı.

RÜTBELERİNİ SÖKTÜLER:

Er Adem Buruk: (Beylerbeyi Sarayı önünde) Yarbay Turgay Ödemiş, Binbaşı Ahmet Taştan birlikte ölümüne halka ateş ediyorlardı. Gece saat 1 buçuk 2 sularında arkadaşımız Kurtuluş gözünden vurularak düştü. Polis ise bizi vurmaya çalışsa vururdu ama polis ateş açmıyordu. Komutan hiç gelip ne oldu diye bakmadı bile. Biz geri çekildik, rütbeliler ise arkaya geçip rütbelerini söküyordu.

‘BU CİNAYETİN PEŞİNİ BIRAKMAM’

Oğlunun asker arkadaşlarının sosyal medyada da benzer ifadeler yazdığını söyleyen Çankırı Germece köyünden baba Satılmış Kaya, “Onu tatbikat var diyerek alıp götüren komutanların hepsinden davacı olacağım. Ve bu işin peşini sonuna kadar bırakmayacağım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.