Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 16°C

Haftalık Hava Durumu Tahmini ve Uyarılar

Haftalık hava durumu tahmini ve uyarılar ile ilgili en güncel bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Günlük hava durumu detayları ve önemli uyarılar için takipte kalın!

Haftalık Hava Durumu Tahmini ve Uyarılar
16 Mart 2024 10:10

Haftalık Hava Durumu Tahmini

Haftalık Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görülebilir. Bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

Genel Hava Durumu

Genel Hava Durumu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyretmesi beklenmektedir. Rüzgar genellikle kuzey ve batı yönlerinden hafif esmesi öngörülmektedir.

Uyarılar

Uyarılar

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği bölgelerde olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.
  • Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır, tedbirli olunmalıdır.
  • Toz Taşınımı Uyarısı: Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir, olumsuz şartlara karşı dikkatli olunmalıdır.

Bugün Hava Durumu: Genel olarak parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Yağışlı bölgelerde yağmur ve sağanak görülebilir. Sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecektir.

Bölgelere Göre Hava Durumu

Bölgelere Göre Hava Durumu

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra doğu kesimlerde sağanak yağışlı. Edirne 16°C, İstanbul 14°C, Kırklareli 13°C.
  • Ege Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu. Akhisar 12°C, Denizli 17°C, İzmir 18°C, Muğla 18°C.
  • Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. Adana 20°C, Antalya 21°C, Hatay 19°C, Mersin 19°C.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.