Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Güney Afrika’ya kaçacak!

Türkiye, ABD’den Pensilvanya’da yaşayan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in iadesini istedi… Türkiye’den kaçan FETÖ üyelerinin çoğunlukla Güney Afrika’ya gittiği tespit edildi.

Güney Afrika’ya kaçacak!
Aslan Özdemir
2 Ağustos 2016 10:50

ABD’nin sınır dışı etmesi halinde elebaşı Gülen’in de buraya sığınabileceği belirtiliyor.

Hayrettin Kaya

FETÖ’nün son planının detaylarına ulaşıldı. Örgütün yeni üs olarak Güney Afrika’yı seçtiği ve tüm örgüt yöneticilerinin bir bir buraya kaçtığı öğrenildi. ABD’nin eli kanlı örgüt lideri Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etme ihtimalinin güçlenmesi örgüt içerisinde büyük paniğe neden oldu. FETÖ’nün yayın organlarından eski Zaman gazetesinin imtiyaz sahipliğini yıllarca yapan Alaattin Kaya’nın Güney Afrika’ya kaçtığı iddia edildi. Örgütün en önemli finansörlerinden Ali Katırcıoğlu’nun da aylar öncesinden Güney Afrika’ya kaçması, FETÖ’nün yeni üs olarak Güney Afrika’yı seçtiği fikrini güçlendirdi. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma ile yakın ilişkiler kuran FETÖ’nün, bu sayede iade sürecinden de kaçmayı hedeflediği öğrenildi. Johannesburg’da Ali Katırcıoğlu’nun girişimleri sonucu inşa edilen Nizamiye Külliyesi’nin de örgütün yeni merkezi olarak kullanılacağı ifade edildi.

YENİ İN HAZIRLIYORLAR

Güney Afrika’da FETÖ adına faaliyet gösteren ve külliyeyi inşa eden Ali Katırcıoğlu örgütün en önemli finansörlerinden biri olarak biliniyor. Ali Katırcıoğlu’nun oğlu Ahmet Katırcıoğlu, geçtiğimiz günlerde örgüt soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Ali Katırcıoğlu’nun FETÖ yapılanmasının en önemli isimlerinden biri olduğu biliniyor. FETÖ Üst İstişare Kurulu Üyesi. Gayrimenkul zengini. Çamlıca’da milyonluk gayrimenkulleri olan Abdullah Katırcıoğlu’nun kısa süre önce Güney Afrika’ya kaçtığını ve burada Gülen’in gelişine hazırlık yaptığı iddia edildi. FETÖ soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alaaddin Kaya’nın da darbe girişiminin hemen ardından ailesiyle birlikte Güney Afrika’ya kaçması dikkat çekti. Hatırlanacağı gibi Alaattin Kaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek Paralel Yapı’dan istifa ettiğini söylemişti. Örgütün Fetullah Gülen’e yakın iki önemli isminin Güney Afrika’ya kaçması yeni üs olarak bu ülkenin tercih edileceği ihtimalini güçlendirdi. Örgüt üyesi çok sayıda akademisyen ve eski emniyet görevlisinin de bu ülkeye kaçtığı öğrenildi. Türkiye ile suçluların iadesi anlaşması bulunan Güney Afrika’ya kaçan örgüt üyelerinin, Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’dan sığınma talep ettikleri iddia edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.