Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

Güçlüler savaşıp, garibanlar ölüyor

Volkan Konak, İzmir’in Menderes ilçesi Özdere Mahallesi’nde verdiği konserle hayranlarını coşturdu.

Güçlüler savaşıp, garibanlar ölüyor
Aslan Özdemir
1 Ağustos 2016 11:15

‘Kuzeyin oğlu’ olarak bilinen ünlü şarkıcı Volkan Konak, hayranlarıyla buluştu. Merhum usta sanatçı Cem Karaca’nın ‘Dadaloğlu’ adlı parçasıyla konserine başlayan Volkan Konak, birbirinden güzel şarkılarıyla hayranlarına keyifli bir gece geçirtti. Türkiye’nin en güzide orkestrasıyla İzmir’de bulunduklarını belirten Volkan Konak, şöyle dedi:

Hayrettin Kaya

“Bu akşamın hazzını çıkartın. Biz hayranlarımıza moral, umut ve neşe pompalamaya çalışıyoruz. Sevenlerimize kuvvet olmaya çalışıyoruz. Ben dünyayı tek başıma değiştiremeyeceğim kadar güçsüzüm. Dünyayı tek başıma değiştiremem, bu kadar gücüm yok. Ama dünyanın da beni değiştiremeyeceği kadar güçlüyüm” dedi. Bugün fazla duygusal olduğunu belirten Konak, “Yine kara günler. Yine güçlüler savaşıp, garibanlar ölüyor. Dünyada güçlü ve güçsüz olmak üzere iki farklı kavram var. Gerisi yalan. Ülkemizde fukara çocuklar ölmeye devam ediyor. İdeolojimiz gereği her zaman gariban ve kaybedenin yanında olduk. Kimse ölmesin ama nedense garibanların ölmesi çok kolay bir hadise ülkemde. Bu duruma üzülüyoruz tabii ki.”

“SANAT, İNSANA HUZUR VERİR”

Hayranlarının kendisine kuvvet olduğunu ifade eden kuzeyin oğlu Volkan Konak, şöyle devam etti: “Uygar bir insan bilim, sanat, teknoloji ve kadına kıymet verir. Gazi Mustafa Kemal’in ‘Sanatı olmayan toplumların hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözüne aynen katılıyorum. Sanat insana huzur verir. Sanatı bir tarafa atıp imama uyulursa uygarlık doruğundan uzaklaşılır.”

KONAK’TAN ÜÇ SAATLİK PERFORMANS

Konak, konserine İzmirliler için hazırladığı repertuvarındaki ‘Dostum Dostum’, ‘Göklerde Kartal Gibiydim’, ‘Mimoza Çiçeğim’, ‘Divane Aşık Gibi’, ‘Gelevera Deresi’ gibi şarkılarını hayranlarıyla birlikte söyledi. Yaklaşık üç saat sahnede kalan Konak, hayranlarına esprilerle ve şarkılarla dolu bir gece yaşattı. Konserin son bölümünde İzmir Marşı’nı da söyleyen Volkan Konak, hayranlarının alkışları eşliğinde konserini sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.