Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Google’a yeni bir vergi cezası daha

Google’a yeni bir ceza daha yazdırıldı, yazılan ceza sonrasında kullanıcılar bir kez daha isyan eden şirketlere karşı geldi.

Google’a yeni bir vergi cezası daha
26 Ocak 2016 19:05

Google’a yeni bir ceza daha yazdırıldı, yazılan ceza sonrasında kullanıcılar bir kez daha isyan eden şirketlere karşı geldi.

İngiltere vergi otoriteleri Google’ın kayıtlarını yeni muhasebe sistemine göre inceleme altına aldı. Sonuçlar Google için iyi olmadı. 2005 yılından bu yana eksik verdi ödediği anlaşılan Google yüklü miktarda geri ödeme yapacak. Ancak Google bu durumu bilerek yapmadığını vurguluyor ve söz konusu ödemeyi kabul ediyor. Yani ortada bir kötü niyet olmadığının altı çizilmiş.

2005 yılından bu yana eksik alınan verginin toplam rakamı 185 milyon dolar. Dünyanın en değerli üç şirketinden biri olan Google için bu rakamı ödemek sorun olmayacaktır. İngiltere’de toplamda 4 milyar dolara yakın vergi ödeyen Google, uluslararası vergi mevzuatlarındaki farklılık sebebiyle böyle bir karışıklık olduğunu söyleyerek kendini savunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.