Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Google Sevgililer Günü 2016 kutlandı!

Google Sevgililer Günü 2016 kutlandı, Google Sevgililer Günü 2016 kutlamasına talep ise çok fazlaydı…

Google Sevgililer Günü 2016 kutlandı!
15 Şubat 2016 07:05

Google Sevgililer Günü 2016 kutlandı, Google Sevgililer Günü 2016 kutlamasına talep ise çok fazlaydı…

Arama motoru devi Google, 14 Şubat Sevgililer gününe özel Sevgililer Günü 2016 başlıklı bir doodle hazırlayarak, kullanıcılarına özel bir sürpriz yaptı. Peki 14 Şubat Sevgililer günü nedir? Tüm dünyada sevgililer tarafından heyecanla beklenen günlerden biri olan Sevgililer günü için arama motoru devi Google’da hareketli bir doodle hazırlayarak kullanıcılarla paylaştı.

Sevgililer günü nedir? Sevgililer günü mesajı, Sevgililer günü sözleri, Sevgililer günü mesajları, Sevgililer günü hediyesi, Sevgililer günü hediyeleri, 14 Şubat Sevgililer günü, Sevgililer günü resimli mesajlar, sevgililer günü mesajları uzun, 14 Şubat sevgililer günü nedir? neden kutlanır? İşte ayrıntılı açıklamalar…

Arama motoru devi Google, 14 Şubat Sevgililer gününe özel Sevgililer Günü 2016 başlıklı bir doodle hazırlayarak, kullanıcılarına özel bir sürpriz yaptı. Peki 14 Şubat Sevgililer günü nedir? Tüm dünyada sevgililer tarafından heyecanla beklenen günlerden biri olan Sevgililer günü için arama motoru devi Google’da hareketli bir doodle hazırlayarak kullanıcılarla paylaştı. Peki 14 Şubat sevgililer günü nedir? neden kutlanır? İşte ayrıntılı açıklamalar…

14 Şubat Sevgililer günü Google’da doodle yapıldı. Bir çok özel günde yapılan doodle görsellerine bugün bir yenisi daha eklendi. Google’ın bugünkü doodle’ı Sevgililer gününe yönelik oldu. Peki 14 Şubat Sevgililer günü nedir? neden kutlanır? Google tarafından hareketli olarak hazırlanan 14. Şubat Sevgililer günü doodle’ın haberimizin detayında görebilir ve ayrıntılı açıklamalara bakabilirsiniz.

14 Şubat Sevgililer günü nedir?

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

Şubat ayı bereket festivalleri

1712 yılına ait İsveç almanağında 14 Şubat Valentine olarak belirtilmiş
Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera’nın kutsal evliliğine adanmıştı.

Antik Roma’da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus’un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus’un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus’u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat’ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazlı kura çekerek bayram boyunca ‘çift’ olma alışkanlığı vardı. 469’da Papa bu gayri-Hristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimlerini yazılıydı.

Valentine Sevgililer Günü kartı

1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi’ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir:

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dokümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine’nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.

1969 yılında kilise takviminden Aziz Valentine gününü çıkarmıştır.
Orta Çağ

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı ilk olarak 14. yüzyıla ait kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa’da ve İngiltere’da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler.

Hıristiyan olduğu için öldürülmüş din adamı Valentine ile romantik aşk arasındaki ilişkiyi anlatan efsanelerin 14. yüzyılda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu efsanelerde geçen başlıcaları şöyledir:

Valentine, öldürüleceği günden bir gün önce gardiyanın kız kardeşine

“Valentine’ninden” imzalı bir aşk notu vermişti.
Romalı askerlerin evlenmesinin yasak olduğu dönemlerde; gizlice evlenmelerine yardım etmişti.

Günümüzde Sevgililer Günü

14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

Sevgililer günü adetleri

Sevgililer Günü için kalp simgeleriyle süslenen bir ağaç
Sevgililer günündeki en yaygın uygulama eşe ya da sevgiliye verilen karttır. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır.

14 subat sevgililer gunu

Özellikle batı medeniyetlerinde, sevgilisi olmayanlar hoşlandıkları kişilere kart gönderir. Alıcı kişi, içinde genellikle “Sevgilim olur musun?” yazan bu imzasız kartın kimden geldiğini bulmaya çalışır.

Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Bu hediyelerin başında çiçekler ve çikolata gelir.

Sevgililer Gününü çiftler genellikle başbaşa geçirirler. Başbaşa gidilen romantik bir yemek ya da evde hazırlanan romantik bir sofra en yaygın kutlamalardandır.

Çiftler, Sevgililer Günü’nün gecesinin de özel olması için çaba gösterirler. Kimi çiftler, bu güne has, cinselliği ön plana çıkarıcı kıyafetler ve iç çamaşırları alırlar. En çok tercih edilen renk, tutkuyu sembolize eden kırmızıdır.

Bunların yanı sıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

Sevgililer Günü Hediyesi

Sevgililer günü yıllar boyu sürecek olan aşkın teminatıdır. 14 Şubat günü çiftler birbirlerine sevgililer günü hediyesi alarak bu günü ölümsüzleştirirler. Aşk, şehvet ve ihtiras sevgililer gününde yaşanacak olan en güzel üçlü. Bu duyguları doruklarına kadar yaşamak isteyen çiftler için birbirinden güzel farklı tasarımlara sahip yüzlerce sevgililer günü hediye seçeneği arasında kararsız kalıyor…

Sevgililer günü hediyesi için neler tercih edilmeli

Sevgililer günü hediyesi alırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Çünkü bugün diğer günlerden çok farklıdır. Sevgiliye romantik ve sıradışı hediyeler sunarak bu özel günde sevdiklerinizi daha da özel hissettirmeniz gerekmektedir. Sevgililer günü hediyesi seçerken farklı ve özel hediyeler tercih edilmelidir. Kişiye özel hediyeleri bu seçiminizde size rehber olamaya hazır! Sevgilinizin isminin yazdığı, fotoğrafının basıldığı özelleştirilmiş hediyeler, hediyeyi daha da anlamlı bir hale dönüştürmektedir. Sevdikleriniz kendini daha da özel hissetsin. Hayatınızın anlamına daha da çok anlam yükleyin. Bugün çok özel bir gün, romantik olmak için elinizden geleni yapmak zorundasınız. Bu konuda imdadınıza romantik hediyeler yetişmektedir. Sevgilinizin eriyeceği ve aşk ateşinin sizleri saracağı hediyeler çiftler için özel olarak seçilmiştir.

Sevgiliye hediye seçiminde önce sevgilinizi analiz etmeniz gerekmektedir. Bu analizlere göre hediye seçimi yapılır. Sevgilinizin ruhunu hangi kategorideki hediye okşayabilir? Kategorilerimizi inceleyip bu sorunuza cevap bulabilirsiniz. En güzel ve en popüler sevgililer günü hediyelerini sizlerin kolaylıkla hediye seçebilmesi için özel olarak seçtik. Her sorunuza cevap olabilecek romantik hediyeleri burada bulabileceksiniz. Ne hediye alsam derdinize son veriyoruz.

14 şubat sevgililer günü ülkemizde de geleneksel hale gelmiştir ve bu özel günde çiftler birbirinden beklenti içerisindedirler. Bu beklentiyi karşılamak için pahalı hediye vermeniz gerekmemektedir. Verilen hediye ucuzda olsa beklentiyi en güzel şekilde karşılar. Karşınızdaki için büyük bir önem ve anlam taşır. Bugünü asla ve asla unutmayın! Küçük hediyeler büyük mutluluklar yaşatır.

Her yıl 14 Şubat’ta kutlanan Sevgililer Günü, erkek arkadaşa, eşe, kız arkadaşa hediye almak için en özel fırsatlardan biri. İsterseniz en ilginç sevgililer günü hediyesini, isterseniz en romantik hediyeyi arıyor olun, sizin için mutlaka bir çözüm üretecektir. Ayrıca erkek ve kadın için en güzel hediye seçeneklerine, kullanım kolaylığı sağlayan filtrelerimizle kolayca ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.