Dolar 32,4443
Euro 34,7476
Altın 2.435,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Google Play Store indir – Google Play Store kullan

Google Play Store hemen indirmek için neler yapılır? Google Play Store hemen kullan ve indir!

Google Play Store indir – Google Play Store kullan
25 Ocak 2016 21:59

Google Play Store hemen indirmek için neler yapılır? Google Play Store hemen kullan ve indir!

Android’in en can sıkıcı taraflarından bir tanesi de hiç kuşkusuz gerekli gereksiz bir sürü uygulamanın cihazlara ön yüklü biçimde geliyor oluşu. Bunlara bir de play store üreticilerin kendi varsayılan uygulamalarını eklediğimiz vakit işin içinden çıkılmaz hale geliyor üstelik.

Bu uygulamaların bazılarını devre dışı bırakabilsek de bazılarında sistem buna müsaade etmiyor. Dahası yine bazıları arka planda çalıştığından hem belleğimizden hem de bataryamızdan yemeyi sürdürüyor. Dahili hafızamızda kapladıkları yer de cabası.

İşte bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için düğmeye basan Google, iş ortaklarıyla olan sözleşmesinde güncellemeye giderek, bundan önce koyulmuş olan, Google uygulamalarını ön yüklü biçimde yerleştirme kuralını ‘bir parça da olsa’ kaldırdı. Yeni sözleşmeyle birlikte artık Google Kitaplar, Haberler, Oyunlar ve Google+ uygulamaları cihazlarımızda yüklü biçimde gelmeyecek. Bildiğimiz gibi bundan önce de benzer bir esnetme ile Google Earth ile Google Keep baltayı yemişti.

Yaklaşık 2 milyar kullanıcı sayısı ile devasa bir kitleye sahip olan Android mağazasına erişim yapan alt seviye telefon kullanıcılarının sayısı oldukça kalabalık, ayrıca Android’in mağazasında ücretsiz uygulamalar çok daha fazla rağbet görüyor ve indirme rakamları bu uygulamalarda çok yüksek sayılara çıkıyor.

Apple tarafında ise cihazın kendisine hali hazırda yüksek meblağ ödemiş olan kullanıcılar, bir miktar daha ödemekten kaçınmıyor. (Androidciler pinti mi?) Bu ödeme de uygulama ücretli de olsa indirme sayısını etkilemiyor ve AppStore’un geliri daha ist seviyelere çıkıyor.

AppStore’un en fazla uygulama indiren ülkeleri Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, İngiltere ve Rusya olurken Google Play Store’da bu sıralama Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Meksika şeklinde karşımıza çıkıyor. Ayrıca AppStore’un en çok kazandıran ülkeleri Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin, İngiltere ve Avustralya olurken Play Store’un en çok para harcayanları Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Tayvan ve Almanya oluyor.

Google Play Store v5.7.6 ile “Popüler karakterler” bölümü mağazaya dahil edildi ve bu bölüme çok hoş bir animasyon eklendi. Popüler karakterlerden birini seçtiğiniz zaman uygulama bölümüne renkli ve eğlenceli bir animasyon ile geçiş yapılıyor. Google Play Store güncellemesi ayrıca uygulamalarda bulunan “Neler Yeni” bölümündeki yazılar siyah yerine yeşilrenkte sunuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.