Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Google Play Store enfes oyunlar – Google Play Store sürüm güncelleme – Google Play Store indir

Google Play Store hemen indirebilir ve yeni sürüme geçme hakkına sahip olabilirsiniz.

Google Play Store enfes oyunlar – Google Play Store sürüm güncelleme – Google Play Store indir
Aslan Özdemir
27 Şubat 2016 09:05

Her 50 akıllı telefondan 6’sı Android.Böylesi bir pazar payına sahip olan işletim sisteminin uygulama deposunu da elbette Google sunmakta. Sadece Android değil; diğer küçük işletim sistemleri için de sunulmaya hazırlanmakta. Peki, google play store nedir? Geliştiricilerin uygulamalarını yükledikleri bir uygulama deposudur. Google’a yıllık olarak ücret ödeyen bütün geliştiriciler uygulama yükleyebilmekte. Elbette bu iyi bir özellik değil. Android cihazlar için geliştirilmiş milyonlarca uygulama var. Ancak 10 uygulamadan ancak 3 tanesi gerçekten işe yaramakta. Çoğu uygulama geçici olarak google play store sunucularına yükleniyor. Android işletim sistemi açık kaynak kodlu. Bu da geliştiricilerin sistem özelliklerini direkt bilmeleri ve buna yönelik uygulama geliştirebilmeleri anlamına geliyor. Uygulamalar daha kolay stabilize edilebilmekte. Uygulamaların yüklenmesi esnasında herhangi bir denetim bulunmuyor. Google Play Store öylece yüklenen uygulamaların çoğu mobil cihazlara zararlı. iTunes de bu yönüyle halen Android ile rekabet edebilmekte. Android cihazları olan kullanıcılar mutlaka bir antivirüs uygulaması edinmeli.

Hayrettin Kaya

Android cihazların beraberinde gelen google play store nasıl çalışır? İlk kez uygulama çalıştırıldığında google play store apk güncellendi mi diye kontrol edecektir. Eğer yeni bir güncelleme varsa google play store apk güncel sürümde neler var, hakkında bilgi verecek ve güncelleme başlayacaktır. Ardından kategoriler ile karşılaşılacaktır. Bu kategorilerden istediğinizi seçebilirsiniz. Aradığınız türde uygulamaları bulabilmeniz için markette onlarca farklı kategori var. Oyunlar, uygulamalar, kitaplar en temel 3 kategori. Sonrasında ücretli, ücretsiz, editörün seçimi, yeni ve güncellenmiş, en çok indirilenler vb. kategorileri de seçebilirsiniz.  Ayrıca uygulama türüne göre de detaylandırma mevcut. Finans,yaşam, eğlence, müzik, haberleşme vb. uygulama kategorileri; aksiyon, arcade, macera, zeka, spor vb. oyun kategorileri mevcuttur. Benzer şekilde kitaplar için de bir sistem mevcut. İstediğiniz oyunu veya uygulamayı direkt olarak indirebilirsiniz. Bu sırada ek bir sayfa açılmaz. Eğer ücretli bir uygulama indirmek isterseniz bunun için kredi kartınızı vermeniz gerekir. Ayrıca Google Cüzdan ile de ödeme yapılabilir. Ücretli ve ücretsiz uygulamalar ayrı ayrı gösterilirler. Ücretli oyunların çok daha gelişmiş olduklarını ve daha sık güncelleme aldıklarını unutmamak gerek. Ücretsiz olarak sunulan uygulamalarda sürekli hata giderimi ve kullanıcı desteği sunan çok az geliştirici var. Özellikle Oyunlar kategorisinde bulunan uygulamalar bu tanıma çok iyi uymaktadır.

Mobil marketler arasında en çok kullanılan Google Play Store’dir. Bir kök uygulama olduğu için google play store nasıl indirebilirim diye merak etmeye gerek yok. Uygulama gerektiğinde kendini güncelleyecektir. Kullanabilmek için bir Google hesabı gerekir. Bu hesap ile Google’ın diğer bütün hizmetleri de kullanılabilir örneğin; Youtube, Drive, Gmail, Google Plus, Hangover, Google Admin, Keep vb. Tamamını tek bir hesap ile yönetmek mümkün. Üstelik hepsi ücretsiz olduğu için Android kullanıcıları daha iyi bir hizmetle karşı karşıya. Diğer işletim sistemlerini böylesi bir hizmet toplamını yöneten şirketler sunmamaktadır. Google’ın daha ilk günden bu yana Android’in takipçisi ve destekçisi olmasının sebebi bunun içinmiş. Açık kaynak kodlu olan işletim sistemi için milyonlarca uygulama geliştirildi. Google Play Store’da kitap indirmek de mümkün. Dikkatli bir kullanıcı Google Play Store’de öncelikle bir antivirüs uygulaması indirmelidir. Android cihazların tek sorunu dış tehditlere açık olmaları. Yüklenen uygulamaların için zararlı ek uygulamalar eklenebilir. Bu yüzden herhangi bir şey indirmeden önce uygulama hakkında yapılmış yorumlar okunmalı. Ayrıca uygulamanın talep ettiği izinlerin açıklamaları da kontrol edilmelidir. Bir kere izin verildiğinde uygulamanın o izni dilediği zaman kullanabileceğini unutmamak gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.