Dolar 32,5188
Euro 34,8818
Altın 2.432,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 24°C
Az Bulutlu
Sinop
24°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 18°C

GOOGLE PİCASA artık add yapamayacak!

GOOGLE PİCASA bundan hemen hemen 3 yıl öncesine dayanan yeniliklerini kapatma kararı aldı.

GOOGLE PİCASA artık add yapamayacak!
15 Şubat 2016 22:48

GOOGLE PİCASA bundan hemen hemen 3 yıl öncesine dayanan yeniliklerini kapatma kararı aldı.

Google cephesinde beklenen oldu. Geçtiğimiz yıl başlatılan “Google Fotoğraflar” hizmetinin ardından Google’ın Picasa servisini sonlandıracağı konuşuluyordu. Şirket yaklaşık bir yıl sonra Picasa’nın emekliye ayrılacağını duyurdu.

Arama motoru devinin 2004 yılında satın aldığı fotoğraf depolama ve düzenleme servisi Picasa, sadece arayüzü, basit kullanımı ve ücretsiz oluşu nedeniyle kullanıcılar arasında en fazla tercih edilen servislerin başında geliyordu. Fakat Google bundan sonraki süreçte yola Google Fotoğraflar uygulamasıyla devam edecek.

Google, Picasa’nın fişini 1 Mayıs’tan itibaren çekecek. Google Picasa’nun web hizmeti ise kullanılmaya devam edecek, ancak Google, hizmetin masaüstü sürümü için 15 Mart’tan itibaren güncelleme yayınlamayacak. Picasa’nun web sürümünün kullanımı her ne kadar sürse de, kullanıcılar fotoğraf ya da albüm ekleme, silme ya da düzenleme işlemi gerçekleştirmeyecek. Bu alanda sadece fotoğraflar görüntülenebilecek.

Google yayınladığı blog yazısında Picasa’ya alternatif olarak Google Fotoğraflar uygulamasını öneriyor. Kullanıcılar Google Fotoğraflar hizmetine giriş yaparak Picasa albümlerini de görüntüleyebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.