Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Gesam Resim Sergisi Açıldı

Gesam Resim Sergisi Açıldı
16 Temmuz 2016 15:50

Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 57.si düzenlenen Resim Sergisi Bu Ay Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

Düzenlenen sergide Sinop Valisi Dr Yasemin Özata Çetinkaya , Eski Samsun Valisi Metin Aksoy Garnizon Komutan vekili Albay Temel Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İnsan Meslek Birliği Yönetim Kurulu üyesi Nezih Demirtepe ve sergide emeği bulunan sanatçılar bulundu.

Serginin açılış töreninin ardından Vali Dr Yasemin Özata ile birlikte sergi gezildi ve yapılan resimler hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Sergide bulunan İnsan Meslek Birliği Yönetim Kurulu üyesi Nezih Demirtepe gazetemize yaptığı açıklamada  ; ‘’1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Güzel Sanatlarının telif haklarının korunmasını gerçekleştirmek için kurduğu meslek birliğinin 30. yılındayız. 3 Yıldır bunları etkinliklerle kutluyoruz. Telif hakları konusunda yurdumuzun değişik illerinde,bu sergiyi yapıyoruz.  2012 de Manisa sergimizden bu yana her ay il kültür ve Turizm Müdürlükleri ile iş birliği yaparak sergi açıyoruz. Genelde sergi sayısı ile il plaka kodlarını birleştiriyoruz. Bu ay da Sinop’a 57. Sergimiz denk geldi. Sağ olsun Samsun eski Valimiz Metin Aksoy da aramızda. Kendisinin de  burada sergilediği bir resim var.Toplamda 37 sanatçının 37 eseri var, hepimiz burada bulunamadık. Sanatçılarımız bu tür sergileri hem illeri tanımak için vesile olarak görüyor hem de gözlemleriyle çalışmalarını resimlere dönüştürüyorlar. Sinop’un katılımı çok güzel. Sinop olarak hiç  bir eksiklik görmedim. Sergimiz çok güzeldi. Ben burada olan herkese çok teşekkür ediyorum.’’  dedi.

22 temmuz 2016 tarihine kadar  açık olan sergi ziyaretçilerini bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.