Dolar 32,4661
Euro 34,7174
Altın 2.436,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

GES Yalanlama Açıklaması Yaptı

Grup tarafından yalanlandı…..

GES Yalanlama Açıklaması Yaptı
31 Ağustos 2013 15:53

Anadolu Grubu tarafından Gerze'de kurulmak istenen termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgenin bir kısmının ormanlık alan olmasından dolayı olumsuz görüş bildirdiği ve sürecin iptal edildiğine dair haberler grup tarafından yalanlandı.

Anadolu Grubu tarafından Gerze'de kurulmak istenen termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bölgenin bir kısmının ormanlık alan olmasından dolayı olumsuz görüş bildirdiği ve sürecin iptal edildiğine dair haberler grup tarafından yalanlanlandı.

Gerze Enerji Santrali (GES) Bilgi Paylaşım Merkezi tarafından yapılan açıklamada ÇED süreci ile ilgili şu ifadelere yer verildi; Gerze Enerji Santrali'nin Çevresel Etki Değerlendirme süreci 2872 sayılı “Çevre Kanunu” ve 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği”ne uygun olarak devam etmektedir.

Son günlerde ÇED sürecinin iptal edildiğine yönelik yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile şirketimiz arasında yapılan yazışmalar ÇED süreci içerisinde yapılan olağan yazışmalardır. Konuya ilişkin yetkin kurum ÇED Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre de ÇED sürecinin iptali söz konusu değildir.

Kamu kurum ve kuruluşlarımızın yapmış olduğu tüm değerlendirmeler şirketimizce de hassasiyetle incelenmekte ve gerekli çalışmalar titizlikle yapılmaktadır. Gerze Enerji Santrali'nin ÇED Raporu Bakanlığın ve kurumların görüşleri doğrultusunda gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından mevzuatlara uygun olarak Bakanlığa teslim edilecek ve inceleme ve değerlendirme süreci devam edecektir.

Gerze Enerji Santrali, çevreci bakış açısıyla ulusal ve uluslararası standartlarda çalışacak, insana ve doğaya saygılı, modern ve örnek bir tesis olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.