Dolar 32,5987
Euro 34,8108
Altın 2.496,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Gerzeliler Gezi Parkı Direnişinde

Gerze'de 2 yıldır termik santrale karşı çadır nöbeti tutan Gerze halkından 50 kişi Gezi Parkı’na destek için İstanbul'a gitti.

Gerzeliler Gezi Parkı Direnişinde
11 Haziran 2013 16:38

Yıllardır kömürlü termik santrale karşı sürdürdükleri direnişle, dünyanın sayılı direnişleri arasına giren Gerzeliler, bugün dayanışma için Gezi'ye gittiler.

Gerze Halkı, 2 yıl önce başlattıkları aktif direnişte, tıpkı Gezi Parkı’nda olduğu gibi biber gazı ve polis şiddetine maruz kalmış, buna rağmen iş makinelerinin santral planlanan alana girmesine izin vermemişti.

Grup adına konuşan Yeşil Gerze Platformu Sözcüsü Şengül Şahin “Gezi parkı için talep edilen koruma aslında bütün Türkiye için talep ediliyor. Şu an Gezi Parkı, Taksim ve tüm Türkiye’de yaşananları, bizler 696 gündür tecrübe ediyoruz. Ve biz tek de değiliz, Anadolu’nun 4 bir yanında, yaşam haklarını ve kendi çevrelerini korumak isteyen insanlar direniyor, direnirken polis şiddetine maruz kalıyor. Gezi parkı direnişi, şu an tüm bu mücadeleler için bir sembol ve merkez. Polis şu an Gezi Parkı’ndan çekildi ve polisin çekilmesiyle burada nasıl barışçıl bir protesto olabildiğini tüm Türkiye ve dünya gördü. Polis şiddetinin tüm Türkiye’de sona ermesini, halkın taleplerinin Hükümet yetkilileri tarafından dinlenmesini talep ediyoruz. Bizler de buradaki insanlarla dayanışma halindeyiz ve taleplerini sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

Gerze’liler, direnişe destek için Park’a Gerze’den organik çiftlik yumurtası getirdi. Greenpeace gönüllüleri, güneş enerjisiyle çalışan ocakta bu yumurtalarla krep yaparak direnişçilere dağıttı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.