Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

GERÇEK'ten Büyük Tepki

Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği (GERÇEK) Termik karşıtı gösteri düzenlemek ve pankart yaptırmak için Gerze esnafından para toplanmasına tepki gösterdi.

GERÇEK'ten Büyük Tepki
Aslan Özdemir
5 Mayıs 2013 20:06

"ESNAFDAN BASKIYLA HARAÇ TOPLANMASINA GÖZ YUMMAYIZ!"

Hayrettin Kaya

Gerze Kalkınma ve Çevre Koruma Derneği (GERÇEK) Termik karşıtı gösteri düzenlemek ve pankart yaptırmak için Gerze esnafından para toplanmasına tepki gösterdi. Kendisi de esnaf olan GERÇEK sözcüsü Mustafa Çelik yaptığı açıklamada “YEGEP mahalle baskısına ve haraç toplamaya son vermelidir. Belediye de eğer hepimizin Belediyesi ise bu yapılan işlerde kendini kullandırmaya izin vermemelidir” dedi. Çelik, “Esnafa baskı yapanlar şunu unutmasın, bu ilçe sahipsiz değil, savcısı da var seçmeni de var, yanlış işlerin hesabı bir gün elbette sorulur” şeklinde konuştu.

Çelik’in açıklamasında;

“Değerli Gerzeliler,  

Termik karşıtı kişiler esnaflara tek, tek gidip termik karşıtı pankart hazırlamak için para istiyor. Üstelik “destek veren işletmelerin isimlerini belediye hoparlöründen anons edeceğiz ya da pankartlara yazacağız” diyorlar. Derneğimize başvuran esnaf arkadaşlarımız bu durumdan haklı olarak tedirgin ve şikâyetçi. Çünkü bu tutum “termik santrale karşı olanı da olmayanı da teşhir edeceğiz, afişe edeceğiz” anlamına gelir. Bu esnafı tehdit etmektir. Bizim esnafımızın birçoğu Belediye’nin kiracısıdır, destek olmazlarsa Belediye ile araları bozulur diye tedirgin oluyorlar. Bilerek de bilmeyerek de yapılsa bunun adı dünyanın her yerinde baskıdır. Baskıyla toplanan paranın adı da destek değil, haraçtır. Gerze’de haraççılara ve baskılara artık dur demenin zamanı gelmiştir.    

Halkımızın da esnafımızın da sessiz çoğunluğu termik santrali istiyor ya da kanunlara saygılı bir şekilde yapılacaksa karşı çıkmıyor. Bir kısmı da “hayırlısı ise olmasını temenni edip” tarafsız kalıyor. Termik santrale karşı olan egemen ideolojik azınlık ise Türkiye kamuoyuna kendisini çoğunluk gibi göstermek için elinden gelen her türlü baskıyı yapıyor. Bu egemen azınlığın baskısından ve yaptırımlarından çekinen esnafımız ise bu konuda düşüncelerini açıklamaya çekiniyor. Gerze küçük bir yer, herkes herkesi tanıyor, esnaftan pankart yapmak için para toplamak,  bu tür yanlı kampanyalara destek olanları belediye hoparlöründen açıklamak, destek olmayanları afişe etmekle tehdit etmek anlamına gelir.    

Belediye de eğer hepimizin Belediyesi ise bu yapılan işlerde kendi ismini ve Belediye hoparlörünü kullandırmaya izin vermemeli ve bu tür baskılara mani olmalıdır.  

GERÇEK olarak esnafa baskı yapanları ve bu baskıya alet olanları uyarıyoruz. Kimse esnafımızı sahipsiz sanmasın ve kendi ideolojik emellerine baskıyla alet etmeye çalışmasın. Bu ilçe sahipsiz değil, savcısı da var seçmeni de var: Bu yapılan işte en ufak bir yasal yanlış varsa savcılar harekete geçecektir. Eğer yanlış kalıbına uydurulduysa bile bu tür baskıların hesabı, buna alet olanlardan ve bunu engellemeyenlerden seçim zamanı sandıkta sorulacaktır. Kimse unutmasın yanlış işlerin hesabı öyle ya da böyle bir gün elbette sorulur” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.