Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 20°C

Geleneksel Ayancık Panayırı Başladı

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Ayancık Panayırı 17 Eylül 2022 Cumartesi günü başladı.

Geleneksel Ayancık Panayırı Başladı
17 Eylül 2022 14:47

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Ayancık Panayırı geçtiğimiz yıl Yaşanan sel felaketi sonrası kurulamamıştı.  Yıllardır ilçemizde düzenlenen ve geçmişi çok eskilere dayanan Geleneksel Ayancık Panayırı 17 Eylül 2022 Cumartesi günü başladı. Bir hafta boyunca devam edecek olan panayıra şehir içi ve şehir dışından farklı illerden birçok esnaf katılım gösteriyor.

İlçe halkının gıda, giyim, zücaciye gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığı panayıra, her sene olduğu gibi bu sene de ilginin yoğun olması bekleniyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de ticaretin hayatımızdaki yeri ve önemi oldukça büyüktür. Geçmişten günümüze süre gelen, her yıl eylül ayında kurulan, asırlık Ayancık Panayırı da bu noktada ilçe ve bölge halkı için önemli bir ticaret merkezi olarak görülüyor. İlçe ekonomisini de canlandıran Ayancık Panayırı, hem ilçeye gelen esnafın hem de bölge ve ilçe halkının ihtiyaçlarını karşılıyor ve bundan sonraki yıllarda da karşılamaya devam edecek.

Ayancık Panayırı, ilçemiz ve çevre halkı için çok büyük önem arz ediyor. İlçemiz sosyal, kültürel, içtimai ve ticari hayatına büyük katkılar sağlayan Ayancık Panayırı, yüz yılı aşkın süregelen tarihi bir ağırlığa da sahiptir. Asırlık Ayancık Panayırı,  Ayancık’ın köylerinden ve çevre ilçelerimiz olan, Türkeli ve Erfelek gibi ilçelerin köylerinde yaşayan insanları bir araya getiriyor.

Geleneksel Ayancık Panayırı Başladı

Geleneksel Ayancık Panayırı Başladı

Geleneksel Ayancık Panayırı Başladı

YORUMLAR

  1. emk.öğ.Zuhal Karahan Kara dedi ki:

    Çocukluğumda çamur içinde olurdu panayır,Rahmetli Adnan Menderes Ayancığın ana yollarını yapmıştı ama Ayancığın heryeri çamurluydu o zamanlar.Babam panayırın olmazsa olmazı kuyu kebabından alır yanınada rezaki üzüm yerdik.Ozamanlarda mekanı cennet olsun çekirdekçi Rasim amcanın ( Rasim Sarı ) çekirdeklerinin tadını şimdiki ( tadım, peyman )vs.de bulamadık.Fırından çıktığı gibi satardı.Çadır tiyatroları olurdu,tabiki sadece erkeklere…yakınından geçmezdik.Adı tiyatroydu.