Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Futbolumuzun Beyefendisi "Recep OKAN"

30 Ekim 2013 15:45

Adil Yıldız

Karadeniz bölgesinin şirin ilçesi Ayancık’ta doğaya baktığında her yer yeşil ile örtülüdür. Yeşil rengi Allah tarafından bonkör davranmış. Gökyüzüne baktığında mavi ve lacivert renkleri görürsünüz güzel kasabam Ayancık’ta…

 

Benim kasabamın insanları kentlidir, sosyal alanlarda atılgandır. Sporu ve sporcuya değer verir kurur ve kollar. Avrupa sermayesinin Türkiye’ye girdiği yıllarda Ayancık’ta nasiplenmiş yatırımlar sonucunda spor-sanat ve o günün şartlarında eğitime ve öğretime çok sahip çıkmıştır.

 

Kasabalarda elektrik mezrumu yokken Karadeniz bölgesinde ilk elektrik ile tanışmıştır benim Kasabam. İkinci dünya harbi sırasında ülkede yokluk baş gösterirken ilçemde ise yabancı sermayenin girmesi ile refah bir o kadarda güne bütünleşmiş olmuş ilçenin insanlarıyız…

 

1931 yılından bahsediyoruz imkanların kısıtlı olduğu yıllar… Ancak Ayancık gençleri futbol topu ile o yıllar tanışmışlar. Tahtadan kale "fileleri" yapmışlar. Göymek giyerek sahada topun peşinde koşmuşlar. Nereden bilsinler ki; İngiltere’de The Time dergisine kapak olacaklarını. "Türkiye’de futbol diye" elin İngilizi dergiye kapak yapacaklarını..

 

Yıllar yılları kovalamış futbol topunun peşinde tüm gençler gibi kısa boylu,yağız bir delikanlı sahalarda fırtına gibi esmeye başlamış tıpkı rahmetli motor Necati gibi, Cezmi kurtuluş gibi, rahmetli Peşük Hamdi gibi o delikanlı sağ açıktan yaptığı süratli top sürüşü, sert şutları ve olmaz ise olmaz voleleri ile tüm tribünleri ayağa kaldırmış, gerçek centilmen, Ayancık beyefendisi Tayyar Ustanın Biricik oğlu, Enver Altuntaş’ın damadı Müşerref Hanımın hayat arkadaşı, Recep OKAN’dan başkası değil tabiî ki..

 

Yıllarca sahalardan elini ayağını çektikten sonrada Ayancık futboluna hem yönetici olarak hem de menajer olarak hizmet vermiş, ağabeyimiz dönemine yetişemedim ancak bizler sahada top koştururken "bak evladım topa şöyle vuracaksın" tavsiyelerini hiç unutmayacağım…Sahildeki evinin balkonunda otururken ‘’Hoş geldin Adil’’ demesini hiç unutmayacağım.. Sahilde Şadırvanın altında oturuşunu hiç unutmayacağım,Sadece ben mi unutmayacağım tabii ki hayır.

 

Seviyeli, saygın kişiliğin ile tüm Ayancık seni unutmayacak. Efsaneler asla unutulmaz. Adam gibi adamdın. Mekânın cennet olsun. Bugünlerde Ayancık senin için Siyah ve beyaz Recep ağabeyim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.