Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 20°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C

Fukuşima'da Yeni Bir Kaza

Fukuşima Nükleer Santrali'nde Yeni Bir Kaza

Fukuşima'da Yeni Bir Kaza
10 Ekim 2013 12:59

Fukuşima Nükleer Santrali'ni işleten Tokyo Elektrik Enerji Şirketi (TEPCO) Sözcüsü Yoshimi Hitosugi, işçilerin tamir çalışmaları sırasında bir boruyu yanlışlıkla sökmeleri sonucu radyoaktif suyun üzerlerine ve yere boşaldığını açıkladı.  

Kaza, 19 Ağustos'tan bu yana radyoaktif su sızıntısının devam ettiği Fukuşima nükleer santralinde insan hatası sonucu meydana gelen sorunlara bir yenisini ekledi. TEPCO, bu sorunlar nedeniyle ağır eleştirilerin hedefi oluyor.  

Nükleer Düzenleme Kurulu, bir türlü kontrol altına alınamayan radyoaktif su sızıntısı nedeniyle nükleer santraldeki alarm seviyesinin Uluslararası Nükleer ve Radyolojik Olay Ölçeği'ne (İNES) göre "anomali"den "ciddi olay" seviyesine yükseltmişti.

Japonya'nın kuzeydoğusunda 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan dev tsunami, Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya yol açarak Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuştu. Kaza, radyasyon sızıntısına yol açmış ve bölgede yaşayan 160 bin kişi tahliye edilmişti.

'Tokyo Olimpiyatları asla düzenlenemeyebilir'

Fukuşima Nükleer Santrali'nde bu sabah bir kaza daha meydana gelirken, nükleer teknoloji uzmanı tarihçi Robert Jacobs, Fukuşima'daki radyasyon sızıntılarının 2020'ye kadar durdurulmasının beklenmediğini ve Tokyo 2020'nin asla yapılamayabileceğini öne sürdü.

Rusya'nın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı RT'nin internet sitesinde yer alan röportajında Jacobs, "Umarım Olimpiyatlar bu durumdan etkilenmez ancak radyoaktif sızıntının o tarihte de devam edeceğine şüphe yok" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.