Dolar 32,5574
Euro 35,0123
Altın 2.435,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

FETÖ’ye bir darbe daha!

Türkiye’yi sarsan 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Ankara’nın dünya genelindeki FETÖ okullarına yönelik hız verdiği kampanya, meyvelerini vermeye başladı. Sudan, Fethullah Gülen bağlantılı okulları kapatma kararı aldı.

FETÖ’ye bir darbe daha!
3 Ağustos 2016 10:00

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi Cemaletten Aydın, kentte Türkiye’deki gelişmelerle ilgili bir forumda konuşurken, “Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Beşir, Gülen örgütüyle bağlantılı tüm okulların kapatılması yönünde talimat verdi” dedi.

Sputnik’in haberine göre; Büyükelçi Aydın, Ankara’nın Sudan’ın bu meseledeki dayanışmasını takdirle karşıladığını söyledi. Büyükelçi Aydın, el Beşir’in darbe sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kişisel olarak telefon açan birkaç isimden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

KAZAKİSTAN O OKULLARI KAPATMAYACAK

Ankara’nın FETÖ okullarına yönelik hamlelerine her ülkeden olumlu yanıt gelmiyor.

Azerbaycan, Somali Federal Cumhuriyeti ve Ürdün’ün de aralarında bulunduğu bazı ülkeler Türk okulları olarak bilinen bu eğitim kurumlarını kapatma taleplerine olumlu yanıt verirken, Kırgızistan, Kazakistan, Endonezya, Njierya ve Kenya ise okulları kapatmayı reddetti.

Bu ülkeler Türkiye’nin çağrısını ‘içişlerine karışmak’ olarak değerlendirip tepki gösterdi ve ‘eğitimin siyasete alet edilmemesini’ savundu.

Kazakistan Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 27 Gülen okulunun kapatılmayacağını şu ifadeyle duyurdu:

“Bu okullar (27), geçmişte olduğu gibi çalışmaya devam edecek. Öğrenciler ve aileler, kapatılacaklarından korku duymasınlar. Okullar, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal arasında, bağımsızlıktan hemen sonra, imzalanan ikili anlaşmalarla kuruldu.”

FETÖ’nün 170 ülkede yaklaşık 3 bin eğitim kurumu olduğu tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.