Dolar 32,5762
Euro 34,9963
Altın 2.463,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ferrari ÇİP mi Üretecek ? Ferrari SUV ne zaman çıkıyor?

İtalyan devi Ferrari yeni bir yatırımla adeta gündeme bomba gibi düştü.. Porsche SUV (ÇİP) araçlarıyla sektörde adından oldukça fazla söz ettirdiği bu sıralar Ferrari İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sergio Marchionne basında yer alan haberlere son noktayı koydu..

Ferrari ÇİP mi Üretecek ? Ferrari SUV ne zaman çıkıyor?
4 Şubat 2016 18:23

OTOMOBİL / İtalyan devi Ferrari yeni bir yatırımla adeta gündeme bomba gibi düştü.. Porsche SUV (ÇİP) araçlarıyla sektörde adından oldukça fazla söz ettirdiği bu sıralar Ferrari İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sergio Marchionne basında yer alan haberlere son noktayı koydu..

Ferrari İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sergio Marchionne, ‘Ferrari cipi’ (SUV) ile ilgili söylentilere son noktayı koydu: “Önce beni vurmanız gerekir.”

Ferrari İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sergio Marchionne, ‘Ferrari cipi’ (SUV) ile ilgili söylentilere son noktayı koydu:

“Önce beni vurmanız gerekir.”

Uzmanlara göre bu ifade fazla cesur olabilir zira Ferrari hisseleri ana şirket Fiat Chrysler’den ayrılıp halka azrz edildiğinden bu yana görülen en düşük seviyelerde işlem görüyor. Ayrıca şirket, önceki yıllara kıyasla büyümenin 2016 yılında muhtemelen yavaşlayacağı konusunda yatırımcılarını uyardı.

SEBEBİ ESKİ BİR DAVA…

Habertürk’ün haberine göre, Marchionne’nin bu sert çıkışının bir sebebi de en büyük rakibi Lamborghini’nin 2018 yılında piyasaya bir SUV araç sürecek olması. Lamborghini bu sayede satış rakamlarını ikiye katlamayı, bunun yanında seçenekleri arasına turbo ve hibrid transmisyonları katmayı amaçlıyor.

Ferrari ileride bir SUV üretir mi bilinmez ancak Sergio Marchionne’nin açıklamaları ile efsanevi Ferrari Lamborghini rekabetini doğuran eğlenceli ve çocuksu inadın hız kesmeden devam ettiği görülüyor.

Ferrari ‘turbo iyi ama SUV ile olmaz’ derken, Lamborghini turbonun spor Otomobillere ait olmadığını ancak SUV tipi araçlarda harika olduğunu söylüyor.

FERRARI – LAMBORGHINI REKABETİ NASIL BAŞLADI?

II. Dünya Savaşı sonrasında önemli bir traktör üreticisi olan Lamborghini firmasının sahibi Ferruccio Lamborghini’nin spor otomobillere büyük bir merakı vardır. Bir Mercedes-Benz 300SL, Jaguar E-Type, Alfa Romeo 1900, Lancia Aurelia B20 ve Maserati 3500GT satın alıp kullandıktan sonra ilk Ferrari’si olan 250GT’yi satın alır. Çok kısa sürede 3 Ferrari daha satın alır ancak bütün Ferrarilerinde debriyaj problemi vardır. Lamborghini sorunun çözülmesi için Ferrari fabrikasına gider fakat sorun bir türlü giderilemez ve Lamborghini, Enzo Ferrari ile konuşmak ister. Enzo Ferrari, Lamborghini’ye, “Bir traktör üreticisi asla bir Ferrari’yi eleştiremez” cevabını verir.

İngiltere’de sürücüsüz arabalar…Ferrari’nin bu cevabı üzerine Lamborghini, kendi fabrikasında debriyajı tamir etmeye başlar. Bu arada Ferrari’sinde kullanılan debriyajın kendi traktörlerinde kullanılanla aynı olduğunu fark eder. Debriyajın daha sağlamını yaparak değiştirir ve problemi çözer.

Ferrari’den duyduğu sözü gururuna yediremeyen Lamborghini, Ferrari’den hızlı, daha güvenilir ve daha sağlam arabalar yapmak ister. Amacı ise spor arabaları Ferrari’den başkasının da yapabileceğini göstermektir. İlk üretim olan Lamborghini 350GT her yönü ile Ferrari’den daha iyidir. Üçüncü üretim modeli olan Miura efsanevi ve nefes kesen bir araç olmuştur ve ortadan motorlu spor otomobil çağını başlatmıştır. (Alpay Sevim’in aksiyon’daki 1 Nisan 2013 tarihli yazısından alıntıdır.)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.