Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Az Bulutlu
Sinop
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Faruk Çelik’ten “Köye Dönüş” Mesajı!

Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, otuz beş yaş altı genç bireylere verilmekte olan hibe ve kredilerin köye geri dönüş projesine dönüştürmeyi amaçlamış olduklarını duyurarak “Haydi gelin köylerimize geri dönelim” diye söyledi. Çelik, ticaret borsalarının sıkıntı ve çözüm önerilerinin başta eline almış olduğu “Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı”nda, dünya içerisinde bir milyar kişinin aç, iki milyar kişinin ise yoksulluk yaşadığını belirterek, 2050 senesinde nüfusun on milyarı bulacak olduğunu dile getirdi..

Faruk Çelik’ten “Köye Dönüş” Mesajı!
24 Şubat 2016 11:38

Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, otuz beş yaş altı genç bireylere verilmekte olan hibe ve kredilerin köye geri dönüş projesine dönüştürmeyi amaçlamış olduklarını duyurarak “Haydi gelin köylerimize geri dönelim” diye söyledi. Çelik, ticaret borsalarının sıkıntı ve çözüm önerilerinin başta eline almış olduğu “Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı”nda, dünya içerisinde bir milyar kişinin aç, iki milyar kişinin ise yoksulluk yaşadığını belirterek, 2050 senesinde nüfusun on milyarı bulacak olduğunu dile getirdi.

Tarıma elverişli 5 milyar hektar dünya arazisinden 1,3 milyar hektarının kullanıldığını anlatan Çelik, 2050 yılında 10 milyar insanın 1,3 milyar hektar araziyi bulamayacağını vurguladı.

Türkiye’de yaklaşık 24 milyon hektar tarıma elverişli arazi, 14,6 milyon hektar mera, 1 milyon hektar su alanları ve 3 milyon çiftçi bulunduğunu kaydeden Çelik, bu potansiyelin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. Türkiye’nin üretici, sanayici memnuniyeti ve gıda arz güvenliği konusunda kendinden emin bir ülke noktasında olması gerektiğinin altını çizen Çelik, “Ticaret borsalarını, tarımsal üretimimizin değerini bulacağı mekanlar olarak görüyoruz. Tarımsal üretimde fiyat dalgalanmaları üretici ve tüketiciyi mağdur ediyor. Onun için ticaret borsalarının etkin şekilde piyasanın içinde olmaları önem arz ediyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.