Dolar 32,4513
Euro 34,7535
Altın 2.443,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 17°C
Pts 16°C
Sal 17°C

Falcon 9 hakkında şaşırtıcı iniş!Falcon 9

Falcon 9 ile ilgili yeni bir iniş sorunu daha ortaya çıkarıldı.

Falcon 9 hakkında şaşırtıcı iniş!Falcon 9
18 Ocak 2016 23:27

Falcon 9 ile ilgili yeni bir iniş sorunu daha ortaya çıkarıldı.

Şirket bu olayı canlı yayınladı, ancak sisin görüşü düşürmesi ve sinyal kaybı nedeniyle ilk bölümlerde canlı yayın pek başarılı şekilde gerçekleşmedi. Yayının tekrar düzgün şekilde ilerlemeye başladığı aman ise, SpaceX sözcüsü Falcon 9’un hedefe ulaştığını, ancak bunun beklenenden daha zor olduğunu söyledi. Bu sefer roket düşüşten sonra çalışır şekilde kalmayı başarmış, ancak dik vaziyette durmamış. Ayrıca süreç sırasında bir destek direğinin kırılmış olabileceği söyleniyor.

 

Bu, SpaceX’in roketi bir iskele üzerine indirmeye yönelik üçüncü girişiminin de başarısızlıkla sonuçlandığını gösteriyor. Okyanus inişleri kendi çapında bazı zorluklar içermekle birlikte gerçekleştirilen bu son görev sırasında denizdeki dalgaların boyları 3.5 ile 4.5 metre arasında değişiyordu.

 

Ne var ki, genel olarak görev başarıyla sonuçlandı. Falcon 9, Jason 3 uydusunu yörüngeye başarılı şekilde taşıdı.

 

Falcon 9 bir daha Şubat ayında göreve çıkacak

 

SpaceX’in gelecek iki fırlatması da deniz tabanlı inişlerle bitecek şekilde planlandı. Bir sonraki fırlatma 6 Şubatta gerçekleştirilecek ve SES-9’un iletişim uydusu yörüngeye yerleştirilecek. 20 Mart sonrasında da Uluslararası Uzay İstasyonu’na malzeme taşınması görevi var.

 

Falcon 9’un bu gelecek iki görevde denize başarıyla iniş yapma konusunda daha başarılı olması temenni ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.