Dolar 32,4552
Euro 34,6376
Altın 2.391,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 14°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
14°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C

Evde Bakım Maaşı Nedir?

Evde bakım maaşı, engelli bireylere evde bakım hizmeti alabilmeleri için devlet tarafından verilen maddi destektir. Bu destek sayesinde engelli bireylerin bakımı kolaylaşır ve günlük ihtiyaçları karşılanır.

Evde Bakım Maaşı Nedir?
13 Mart 2024 17:08

Evde bakım yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından engelli vatandaşların bakım ihtiyaçlarının ailelerinin yanında karşılanması amacıyla sağlanan bir destektir. Bu program kapsamında her ay düzenli olarak ödenen evde bakım maaşı, engelli bireylere destek olmaktadır.

Evde Bakım Maaşı Yatan İller

Evde Bakım Maaşı Yatan İller

Evde bakım maaşı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Maaşlar genellikle ayın 15-31’i arasında yatırılmaktadır. Ancak 2024 Mart ayı evde bakım ödeme tarihi için henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Evde Bakım Maaşı Miktarı ve Zammı

Evde Bakım Maaşı Miktarı ve Zammı

Şubat ayında evde bakım maaşına zam yapılmış olup ödemeler 7.609 TL olarak gerçekleştirilecektir. Bu zam, memur maaşlarındaki artışa paralel olarak gerçekleştirilmiştir.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde Bakım Maaşı Sorgulama

  • E-Devlet Üzerinden Sorgulama: TC kimlik numarası ve şifrenizle e-devlet sistemine giriş yaparak “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” işlemiyle maaşınızı sorgulayabilirsiniz.
  • SMS ile Sorgulama: BAKIYE yazıp, 4747’ye SMS atarak evde bakım maaşınızı sorgulayabilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.