Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C

“Esnek Çalışma” Tasarısı Kabul Edildi!

Tasarı, özel istihdam bürolarına işveren birey ile ilgili geçici bir işçi sağlama sözleşmesi uygulayarak, çalışan işçisini geçici bir şekilde işverene devri yetkisini getirmektedir. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, özel istihdam büroları aracılığı ile geçici bir iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma tarzından esnek bir çalışma model türünü öngören tasarıyı tam anlamıyla kabul ettiği belirtildi. Komisyonun başlıca kabul etmiş olduğu İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’yla özel bir istihdam bürosunun faaliyet alanı tamamen genişletilmekte, geçici iş ilgi ve alakası kurma faaliyetlerini ise bu bürolara verilmektedir..

“Esnek Çalışma” Tasarısı Kabul Edildi!
24 Şubat 2016 11:30

Tasarı, özel istihdam bürolarına işveren birey ile ilgili geçici bir işçi sağlama sözleşmesi uygulayarak, çalışan işçisini geçici bir şekilde işverene devri yetkisini getirmektedir. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, özel istihdam büroları aracılığı ile geçici bir iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma tarzından esnek bir çalışma model türünü öngören tasarıyı tam anlamıyla kabul ettiği belirtildi. Komisyonun başlıca kabul etmiş olduğu İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’yla özel bir istihdam bürosunun faaliyet alanı tamamen genişletilmekte, geçici iş ilgi  ve alakası kurma faaliyetlerini ise bu bürolara verilmektedir.

Geçici iş ilişkisi, özel istihdam büroları aracılığıyla ya da holding bünyesi içinde veya aynı şirketler topluluğuna bağlı başka bir iş yerinde görevlendirme yapılarak kurulabilecek.

Tasarı, özel istihdam bürolarına, işveren ile geçici işçi sağlama sözleşmesi yaparak, işçisini geçici olarak işverene devri yetkisini getiriyor. Ancak bunun için özel istihdam bürolarının, Türkiye İş Kurumundan geçici işçi sağlama yetkisi alması gerekecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.