Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Esnafa Müjde!

Esnafa müjdeli haber Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden geldi

Esnafa Müjde!
10 Ekim 2014 11:58

Kredi borcu olan esnafa müjdeli haber Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden geldi.

 

Borçlu esnafa, bu borçlarını yapılandırma imkanı sağlayan kanunun yürürlüğe girdiğini belirten Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz; kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortakların icra takibi başlatılmış olsun veya olmasın tüm borçlarını yeniden yapılandırma kararını aldıklarını söyledi. 

Kredi borcu olan Esnaf ve Sanatkara kolaylık sağlayacak olan yapılandırma kanunu Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni kanun hakkında önemli bilgiler veren Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, söz konusu kanun ile esnaf ve sanatkarın kamuya olan borçlarına da ödeme kolaylığı sağlandığını belirtti. Kurban bayramı öncesinde esnafa bayram hediyesi niteliğindeki bu haberi vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Öz, ilk etapta kanun kapsamında devletin kendi alacaklarına yeniden bir ödeme kolaylığı getirdiğini ancak bu kanunun esnaf kefalet kooperatiflerini kapsamadığını, ancak yaptıkları girişimler sonucunda bu sorunu aştıklarını dile getirdi. Öz; “Bölge başkanımız Metin Genççakır önderliğinde, genel merkeze yapmış olduğumuz başvurular ve TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’ün yapmış olduğu yoğun çalışmalar ile bakanlık denetimleri ve başbakanlıkla yapılan görüşmeler sonucunda bizde bu kanunun ilgili maddelerine dâhil olmayı başardık” dedi. 
 

Esnafın tüm borçlarına yeniden yapılandırma imkanı sağlandı

 

Yürürlüğe giren kanun ile birlikte kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden (30 Nisan tarihi dahil) önce kooperatif takibine intikal eden ortakların icra takibi başlatılmış olsun veya olmasın tüm borçlarının yeniden yapılandırma kararını aldıklarını söyleyen Gürsel Öz; “Bu karar neticesinde üyelerimiz borçlarını kooperatifimize gelip kapatırlarsa gecikme faizlerini 0 olarak kabul edeceğiz. Yani bu kredinin takibe düştüğü gündeki miktar baz alınarak sonraki günde hiçbir şekilde faiz işletmeden 0 faiz olarak tahsil yoluna gideceğiz. Borçlu 6 veya 12 ay taksit yapmayı talep ederse bu da kredinin miktarıyla orantılı bir taksit olacak, örneğin 20 bin liraya 6 ay veya 40 bin liraya 12 ay gibi” diye konuştu.

 

Kredilerimiz Sinop esnafına nefes aldırıyor

Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından sunulan kredilerle Sinoplu esnafın rahat bir nefes aldığını söyleyen Gürsel Öz; Bizim amacımız üyemizin ticari hayatta başarılı olması için ona en düşük miktarda krediyi en düşük faizlerle sağlayabilmek. Şu anda esnaf kefalet kooperatifi olarak üyelerimize 100 bin TL’ye kadar işletme kredisi, taşıt kredisi, işyeri tamir ve alım kredisi veriyoruz. Onun dışına 300 bin liraya kadar araç alım ve işyeri alım kredileri verebiliyoruz. İnanıyoruz ki bu Sinop esnafına biraz olsun nefes aldırıyor. 30 Eylül 2014 itibariyle esnafımıza 12 milyon 100 bin lira kredi dağıttık. Takdir edersiniz ki Sinop gibi küçük bir yerde piyasaya giren 12 trilyon esnafın yaşamını, ticaretini ve mücadelesini çok daha rahatlatmıştır, öyle olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

10 yılda 100 trilyon kredi dağıttık

17 yıllık esnaf kefalet yöneticiliği boyunca tüm esnaflarla uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Gürsel Öz; 10 yılda 100 trilyon civarında kredi dağıttıklarını ve bu kredilerde hiçbir sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Öz; “10 yıldır bir tek esnafımızı icraya verdik onu da kendisi ödemeyeceğini açıkça beyan ettiği için. Artık yapacağımız bir şey yoktu mecburen icraya verdik. Onun dışında yaklaşık 100 trilyona yakın bir para dağıttık. 10 yılda ne bir protesto senedi var ne de bir tane icrası var. Yani biz iddialıyız. 100 trilyon çekilen bir kredide eğer sadece 12 bin liralık bir rakam icraya verilipte geri kalan 99 trilyon 987 milyonunu bilinip hiçbir şekilde protesto edilmemesi, icraya verilmemesi Sinop Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin ve üyelerinin başarısıdır gücüdür. Ben bunun için tüm üyelerime teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de üyelerimizle çok iyi çalışacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Yapılandırma içi son başvuru tarihi 31 Ekim

01 Ekim tarihi itibariyle kooperatife gelen bildirge dahilinde taksitlendirme için üyelere mesaj attıklarını belirten Gürsel Öz, esnafların kredi borçlarına ilişkin taksitlendirmelerinin 31 Ekim Cuma günü mesai bitimine kadar devam edeceğini, bu kolaylıktan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarın kooperatife başvurmaları gerektiği sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.